Skocz do zawartości

320d piszczy z nawiewu... przy średnich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.. piszczy z nawiewu przy srednich obrotach... najczesciej jak auto sie juz troche nagrzeje... jak jest zimne to jest ok...

Obstawiam ze to bedzie wina wentylatora i jakichs luzow moze na lozysku... ale czy idzie to naprawic czy wylacznie wymiana calego wiatraka ?

Jezeli wymniana to czy trzeba sciagac deske rozdzielcza ? czy moze jednak idzie sie dostac od boku ?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Cześć , miałem piszczenie z nawiewów jakies 1,5 roku temu ale poradziłem sobie z tym. Spryskałem łożyska wentylatora WD 40. Wentylator jest z przodu zdemontuj mocowanie na filter kabinowy następnie odkręć osłonę na silniku tą dużą co zakrywa filtr powietrza. Następnie będziesz miał zabudowany plastikiem takim pół okrągłym wentylator , wyciąg bo i już będziesz miał wszystko na wierzchu. Włącz najwolniejsze obroty i popryskaj po łożyskach , może pomoże ja mam do tej pory spokój. Hej