Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie pytanie dla osob bardziej znajacych sie na tym fachu niz ja - a moja wiedza jest 0.

Snieg opadl i zauwazylem ze na lewym tylnim kole mam na calej tarczy rownomierna ryse .. jak gleboka ciezko powiedziec w kazdym badz razie odczuwalna jest pod palcem.. Tarcze wymienialem 6 miesiecy temu wiec teraz nie wiem co robic.. Czy mozna na tym jezdzic? a z czasem sie wyrowna? a moze sciagac wszystko i zobaczyc czy kamienia tam nadal nie ma ?

Bede wdzieczny za sugestie

tutaj link do zdjecia

http://img693.imageshack.us/i/img0100v.jpg/

Opublikowano

jeździj dalej, ale zdejmij klocek i zobacz jak on wygląda - wydaje mi się, że coś wpadło i/lub jescze siedzi i pogłębia rysę bo to nie możliwe, aby jednym pociągnięciem tag wyryło.

Jeździj i się nie martw, ale klocek musisz zdjąć i go obejżeć.

Opublikowano
Mógł klocek pęknąć. Ja w E36 tak miałem... klocek pękł na pół i dokładnie na połowie tarczy zaczął rzeźbić rowek :) Niestety bez rozebrania koła się nie obejdzie. Jeśli ci się nie chce... to raczej to nie wygląda na poważna awarię, więc tak jak kolega radzi... możesz jeździć, ale musisz się potem liczyć, że do wymiany tarczy też dojdzie klocek ;)

E30, E36, E60, E87, F48