Skocz do zawartości

koszmar!! układ paliwa bmw 525 tds POMOCY!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z układem paliwa a mianowicie ostatnio jak chcialem jechac to na początku ok zapalil mi i jazda po przejechaniu 100 metrów auto zatrzymalo mi sie pomalu tak jak bym nie mial paliwa. odcholowalem go na plac na drugi dzien po dlugim kreceniu odpalil mi i z robilem z 40 km i wszystko ok. a dzis rano wyjeżdzam samochodem dobrze odpalil i tak samo przejechaem z 100metrów i zgasł. ominąlem filtr paliwa zeby sprawdzic czy to przez filtr i pompka podpompowala paliwo i kilka razy zakrecilem i zapalil. po przejechaniu znowu z okolo 100 m tak samo gaśnie jak by paliwa nie bylo i w węzykach nie ma i wtedy pomp[ka nie pompuje bo nie pokazuje sie w wezyku i jak pokrece z 30s to pojawia sie i zapali ale znów kawalek mozna ujechac. i po co są te dwie kostki przy filtrze?? nie mam pojecia za co mam sie wziąsć;/
Opublikowano
  • Autor
dodam jeszcze ze mam 20 l w baku. i pompa wtryskowa sama zasysa sobie paliwo czy moze ta pompka jest zepsuta bo tylko na początku troche podpompuje,,
Opublikowano

No to czyli pompka paliwa (ta w zbiorniku) do wymiany.

Mi jak się zaczęła pieprzyć to auto ciężko odpalało a potem tj piszesz, raz przejechałem 20km a raz tylko 20m.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
Sprawdz kostke przy pompce tą w srodku w zbiorniku bo już miałem dwie takie sytuacje że te okrągłe fsufki nie stykały.A jak nie to nowa pompka , nowa około 600 zł.
Opublikowano
  • Autor
jutro sprawdze sobie te wsówki a jak wogole wyciągnąć ta pompke? bo juz tam sie dobieralem do tego i wyciągnąłem tego smoka co jest w bagazniku przykręcony do zbiornika i nie wiedzialem czy to jest ta pompka czy w środku zbiornika jest i ona jest jakos przymocowana czy nie? spróbuje tego ale wydaje mi sie ze pompka bedzie walnieta bo az pompuje a raz nie. a w sklepie pytałem to 215zł kosztuje a nie 600. pozdrawiam
Opublikowano
Nowa oryginalna pompka z całym tym plastikowym "syfem" (bo samej oryginalnej pompki nie kupisz) to koszt 450-550zł zależy od sklepu :D ja mam chyba za 450 jak byś chciał. A hiszpański zamiennik w którym trzeba zmienić te wsuwki (sam taką teraz mam) kosztuje 160zł.

Opublikowano
Ten "syfon" plastikowy w którym jest pompka trzyma się u góry (to od razu odkręcasz przy dojściu do baku) i na spodzie.. niestety musisz wsadzić tam ręke i poruszać.. tzn chyba przekręcić dokładnie już nie pamiętam- ale musi odejść. Potem rozbierasz całą obudowę plastikową (zapamiętaj jak rozbierałeś- żebyś potem to poskładał) i masz już gołą pompkę.

Opublikowano
  • Autor
no i wyciągnąlem dzis tą pompkę no i nie wiem co robic jak ją wsadzilem do wiaderka z woda i podlączyłem pod prostownik to pompowała. woda leciala tym węzykiem chyba nadmiar spowrotem i prrzewodem zasilającym co idzie do silnika. i dalej mozliwe ze to pompka jest zepsuta a nie cos innego??
Opublikowano

Może tak jak kolega wyżej pisał tylko styki.

Najlepiej byłoby jakbyś podmienił na chwilę od kogoś pompkę i wtedy zobaczył. Jeżeli dalej będzie to samo no to szukamy winy w czymś innym.

Opublikowano
  • Autor
jutro załoze spowrotem tą pompke tylko dam nowe przewody co doprowadzają do filtra bo moze mam pekniety gdzies wezyk i powietrze mi ciągnie i moze to jest cała przyczyna okaze sie:)
Opublikowano
Nie montuj jej tylko podłacz ja na krótko i postukaj w nią czymś nie za mocno jeśli bedzie sie zmieniac praca pompki po stuknieciu to ją wyżuc.