Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Jestem świadomy, że temat z cyklu "jakie świece do..." do szczególnie unikatowych nie należy :) , ale jednak chciałbym zaczerpnąć informacji forumowiczów w kwestii wyboru świec do BMW 535i 1997 rok M62 B + LPG(sekwencja). Zastanawiam się nad NGK BKR6EK, BERU UXF 79 a Bosch Super Plus Yttrium - cenowo niema większych różnic między nimi więc może ktoś doradzi, które wybrać. Z tego co przeczytałem na forum to droższe świece np. NGK QUP zamiast EK czy UXF 79P dedykowane są do aut poliftingowych więc chyba niema sensu przepłacać? Techniczne opisy świec np. na stronie intercarsu niewiele mi mówią więc proszę o Waszą opinię.

Pozdrawiam @drian

Opublikowano

535 i E39 8 3.5 180 06.1996 - 08.1998 M62 B35 BKR6EK (V‑Line 20)

535 i E39 8 3.5 180 09.1998 - 09.2003 M62 B35 BKR6EQUP (V‑Line 30)

ja bym polecał NGK

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za podpowiedź w kierunku NGK.

Pozdrawiam @drian

Edytowane przez @drian
Opublikowano
Szczerze mówiąc też spotkałem się z takimi opniniami, że NGK najlepsze do gazu. Z drugiej strony niedawno na forum padło stwierdzenie, że przy LPG nie jest ważne jakie mamy świece :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jezdze juz 190k na oryginalnych swiecach BMW i chyba jest wszystko ok :oops: Gorrraco polecam dedykowane swiece z ASO ;).

PS. Czym moze objawiac sie koniec swiec?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Też mam 535 z 1997r.i pomykam już na drugim komplecie (od 20.000 km gazownia)NGK BKR6EK i jest wszystko ok.Po sprowadzeniu z za odry miała takie same.Polecam.
niema nic lepszego niż BAWARKA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdze juz 190k na oryginalnych swiecach BMW i chyba jest wszystko ok :oops: Gorrraco polecam dedykowane swiece z ASO ;).

PS. Czym moze objawiac sie koniec swiec?

Auto słabsze?

Nie zauwazylem, ale skoro kolega tak mowi, to wymienie tak dla pewnosci :8)

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik