Skocz do zawartości

m50 b25 automat gaz!! wariuje na benzynie!! strzela!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, na codzien jezdze e34 z ktora tez mam przygody, ale nabylem teraz e36 m50b25 bez vanosa w automacie ( powiedzmy ze w spadku:) ) problem jest taki ze strasznie ma zaburzona prace na benzynie nawet strzela na niej co jest dziwne;/ na gazie tez strzela ale zeby na pb;/ chodzi chodzi i nagle zalamanie obrotow, brak mocy i gasnie albo wraca do normy i tak w kolko, obroty tez skacza jak glupie no i spalanie bardzo duze, odlaczalem przeplywke na wolnych to prawie wogole reakcji nie bylo moze minimalna tak jak by komp juz chodzil w awaryjnym... nie wiem poza tym jest duzy stozek zamontowany ale watpie zeby to przez to... ogolnie to brak mi slow bo nie wspomne juz o tym ze to automat a do tego takie akcje na gazie strzela jak glupia...
Opublikowano
na gazie nie bedzie chodzil dobrze jak na benzynie nie chodzi... musisz suprawnic prace na noPB... podlacz pod kompa bo moze pada czujnik polozenia walu, walka rozrzadu, przepustnicy etc... w tym ukladzie to ani na LPG ani na noPB nie bedzie dzialac poprawnie... bez diagnostyki nie obejdzie sie, ale wskazuje na to ze padl uklad ktory podtrzymuje prace silnika i na benzyie i LPG... jak to naprawisz to i na LPG bedzie dzialac...