Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie znika płyn i to dość dużo.

Na bagnecie czysto z rury wydechowej też nic więc to chyba nie głowica choć pewności nie mam.

Płyn znika nierównomiernie.

Na postoju bez pracy silnika też.

Aha z grubsza stałem nad maską godzine i nic nie ciekło.

Może ktoś podpowie gdzie tych ubytków szukać.

Opublikowano
Zdejmij sobie osłonę na pedała i kierownicę , w okolicach pedału gazu na ścianie grodziowej wchodzą dwie plastikowe rurki . One są do nagrzewnicy przykręcone i uszczelnione oringami gumowymi , z tamtąd może cieknąć a jeśli nie z tamtąd to sama nagrzewnica może być dziurawa
Opublikowano

no dobrze to teraz mam pytanie o nagrzewnice zakładam że tam nie będzie wycieku (pod pedałami/)

Trzeba nagrzewnice wyciągać.

Wszystko oki ale jak.?

Ostatnio silnik nagrzewnicy wyciągałem i wiem że od maski napewno nagrzewnicy się nie da.

Opublikowano
Jeszccze jedna podpowiedż . Jeśli włączysz nawiew i przekręcisz na ciepłe , i czujesz taki orzechowo-słodki zapach a szyby parują i robią się tłuste to na 100% nagrzewnica dziurawa.A nagrzewnicę trzeba wyjąć od środka po stronie pedałów , trzeba się trochę pogimnastykować ale powinieneś dać sobie radę
Opublikowano

z tym słodkim zapachem to nie wiem ciężko stwierdzić ale tłuste szyby na 100%

Tyle że myślałem że to raczej filtr przeciwpyłkowy.

Swoją drogą mam takie różne problemy z elektryką w aucie głównie oświetlenie więc może gdzieś ten płyn nacieka na elektryke.

tak czy inaczej warto sprawdzić.