Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupilem radio nieorginalne i chce wywalic orginal , zmieniarke, i nawigacje z monitorem - nie podoba mi sie ;)

nie mam sterowanie na kierownicy wiec tez nie ma z tym problemu

do tego przejsciowka ISO->BMW i ramke 2din

Mam pare pytan

1. Gdzie jest zlacze w e39 gdzie bede mogl sie podpiac adapterem iso? Gdzies za monitorem jest to zlacze?

2. Kable z glosnikow ida do tylu do wzmacniacza, czy bede musial na nowo ciagnac je jakos do przodu do radia? czy wpiecie sie do tej instalcji (gdzies?) kostka ISO wystarczy i nie ma to nic wspólnego z okablowaniem glosnikow??

3. Radio ma 4x 60w wbudowany wzmacniacz i nie wiem czy uciagnie te 10 glosnikow - jezeli okazalo by sie ze radio ma za slaby wzmacniacz to chcialbym montowac zewnetrzny i do tego tube ale pytanie jak wpiac sie do tej instalacji - bedzie trzeba ciagnac kable?

bylem w kilku miejscach gdzie zakladaja radia we wroclawiu i kolesie wymiekli bo nie wiedza jak to podlaczyc

zna ktos we wroclawiu kogos kto sie zna na tym?

Wiem ze to w sumie dosyc ogolne pytania aczkolwiek prosilbym o odpowiedz

chcialbym wiedziec jak to ma byc zrobione zanim zaczne szukac kogos kto moglby to zrobic

no chyba ze jest to na tyle latwe ze moglbym sam sie tego podjac

Pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

witam, ja tez wywalilem oryginalna nawi i wstawilem niefabryczne radio Tez miałem 10 głośników seryjnie, jednak te fabryczne niewiele są warte. Dokładnie nie powiem ci jak to sie robi bo zlecilem to elektrykowi, ale jest troche kombinowania, trzeba pozmieniać wtyczki i się odpowiednio powpinać, kostke ISO wpina sie w bagazniku. Niestety u mnie dopiero radio niefabryczne ALPINE 9880 + wzmacniacz cztero kanałowy + nowe głośniki przód + tuba dało pożądany efekt jeśli chodzi o jakość dzwieku. Wyszło mnie to ok 2300 zł brutto. No ale to i tak mniej niż weżmiesz za oryginalna nawi z reszta prehistorycznego osprzetu.

pozdr

Konrad