Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów, mam jedno małe pytanie. W moim samochodzie (sedan e39. 1997r) są zamontowane z tyłu lampy bodajże od modelu po liftingu (takie z białym kierunkiem i światłami postojowymi zrobionymi z takich świecących pasków, firmy Hella), które mam zamiar wymienić zmienić na normalne z pomarańczowym kierunkiem. Problem jest następujący; wtyczka, która powinna być podłączona do tych lamp z tyłu najpierw trafia do takiej aluminiowej puszki (10cm/10cm) z napisem hella, a dopiero potem do lampy, czym jest ta puszka, a w zasadzie te puszki bo każda z dwóch lamp ma własną. Czy to coś od haka? Chciałbym wiedzieć co to, ponieważ chcę sprzedać te lampy i nie wiem czy to należy do nich dołączyć (aby poprawnie działały) czy może ta część musi zostać w aucie, nawet jak będę miał zwykłe lampy. Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano
to jest moduł od haka oczywiście jeśli masz hak acz kol wiek może to być moduł do lamp neonowych aby nie wyświetlało błędu o spalonych żarówkach zapodaj foto może się wyjaśni.
Opublikowano
Hak mam. Lampy są neonowe, więc to od nich? Od haka z tego co teraz przeglądam na allego to jest jedna puszka i chyba czarna, a tu mam 2 sztuki do każdej lampy aluminiwe.
Opublikowano

Kolego, a po co zmieniasz neonowe Helle na zwykłe żarówkowe?? Wszyscy robią zazwyczaj na odwrót, nie zmieniaj neonów, wyglądają bosko w nocy. Poza tym nie każdy może się pochwalić neonowymi lampami w swoim aucie. W Polonezach też są zwykłe żarówki w lampach więc się zastanów dobrze co robisz :wink:

A te puszki to najprawdopodobniej przetwornice do paska neonowego :8)

BMW E39 530dA Orientblau Metalic

http://img11.imageshack.us/img11/9696/podpisyv.jpg

Galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=146383

Elektronika samochodowa Tomasz Pyszka tel: 602 757 397

http://www.mechatronika.krakow.pl/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak to przetwornice, mam taki sam zestaw, bez tych przetwornic komp wyświetlał by ci błąd o spalonej żarówce. Nie rób błędu i nie wywalaj tego :cry2:
Opublikowano

Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę je sprzedać. Czekam na propozycję cenowe. Oczywiście sprzedaję tylko w komplecie. Na "znanym portalu z ogłoszeniami" używki takie jak moje są po ok 300zł za sztukę. Nowych chyba nie widziałem. Są w bardzo dobrym stanie. Myślę że nie tak tragicznie. Jeśli ktoś chce to w rozliczeniu mogę wziąć org, byle by nie były poniszczone.

Jeśli ktoś reflektuje i ma niedaleko do Ostrołęki to zapraszam, zrobimy wymiankę:) tel. 792-56-53-52

Opublikowano

Wymieniasz neony na zwykłe żarówy??? :shock:

Tak jak ktoś pisał wcześniej - z reguły większość kombinuje, żeby właśnie neony wstawić zamiast zwykłych bo wyglądają przezacnie - zwłaszcza w nocy.

Tak z ciekawości zapytam: jaki jest powód, że chcesz te neony wywalić??? :shock:

Pzdr.

Opublikowano
Wymieniasz neony na zwykłe żarówy??? :shock:

Tak jak ktoś pisał wcześniej - z reguły większość kombinuje, żeby właśnie neony wstawić zamiast zwykłych bo wyglądają przezacnie - zwłaszcza w nocy.

Tak z ciekawości zapytam: jaki jest powód, że chcesz te neony wywalić??? :shock:

Pzdr.

chyba te 300zł