Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego problemu.

Generalnie w BC na cyferblacie mam ustawiony zegarek. Temperaturę zewnątrz; spalanie dystans itd pokazuje wyświetlacz od małej nawi.

Od momentu jak zaczęły się spadki temperatury z uporem maniaka zawsze na cyferblacie w BC wywala temperaturę.

Dla mnie wystarczające jest że po odpaleniu piknie dźwiękiem przez moment pokaże tmp i koniec.

Natomiast namolnie wyświetlanie tmp i przełączanie na zegarek mnie irytuje.

Istnieje jakaś możliwość takiego ustawienia BC aby zawsze był wyświetlany zegarek?

A jeśli już musi tam pokazać temperaturę żeby po paru sekundach bez klikania w manetkę sam wskoczył zegarek?

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego problemu.

Generalnie w BC na cyferblacie mam ustawiony zegarek. Temperaturę zewnątrz; spalanie dystans itd pokazuje wyświetlacz od małej nawi.

Od momentu jak zaczęły się spadki temperatury z uporem maniaka zawsze na cyferblacie w BC wywala temperaturę.

Dla mnie wystarczające jest że po odpaleniu piknie dźwiękiem przez moment pokaże tmp i koniec.

Natomiast namolnie wyświetlanie tmp i przełączanie na zegarek mnie irytuje.

Istnieje jakaś możliwość takiego ustawienia BC aby zawsze był wyświetlany zegarek?

A jeśli już musi tam pokazać temperaturę żeby po paru sekundach bez klikania w manetkę sam wskoczył zegarek?

Doszedłeś jak to zrobić??.

Też chce to zmienić.

Szukałem w ncs ale nie znalazłem, zgodnie z tym co piszą w pdf Car Key Memory Configuration Information fabrycznie powinno to być aktywne a u nas jest nieaktywne.

Pozdrawiam

Opublikowano

Krzysiek chwilowo się nie bawiłem niedługo mam urlop powinienem sie zabrać za to. Obym czegoś nei powywijał więcej nich chce :D

ale czy naprawdę warto zawracać sobie tym d(...)pe hehe :wink:

Wiesz różni ludzie mają różne usposobienia; upodobania i podejście.

Mnie irytuje to kogoś innego że nie ma ksenonów jeszcze inny że jeździ na żenujących 16'' felgach itd itp. Kto co lubi :norty:

Jeśli jest możliwość wyłączenia tego to z niej skorzystam inaczej bym to olał.

Opublikowano

AUSSENTEMP_WARN_AKUSTIK

aktiv

QUITT_A_TEMP_WARNUNG_LSS

aktiv

pierwsze to dźwięk, drugie to chyba to o co Ci chodzi

Opublikowano

pikanie mi nie przeszkadza ale zegarek musi być :norty:

te komendy czy raczej identyfikacje to z CKMu?

Opublikowano
AUSSENTEMP_WARN_AKUSTIK

aktiv

QUITT_A_TEMP_WARNUNG_LSS

aktiv

pierwsze to dźwięk, drugie to chyba to o co Ci chodzi

Tą funkcje QUITT_A_TEMP_WARNUNG_LSS mam aktywną w module AKMB a mimo to temperatura pozostaje.

Opublikowano
Zmień QUITT_A_TEMP_WARNUNG_LSS na nicht_aktiv i powinno pomóc, jeśli nie to trzeba szukać dalej. Poprzednio wkleiłem z pliku fsw_psw sczytanego z ALSZ które mam aktywne.