Skocz do zawartości

[E34]520i Silnik -odpala i po chwili gaśnie - co kilka dni!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Niedawno kupiłem bmw 520i v24. Samochod ma dni, że po odpaleniu, chwile pochodzi, daje mu sie nagrzac i po prostu gaśnie i nie chce juz krecic. Odczekam kilka minut udaje sie go zapalic i po chwili znowu gasnie;/. Aku wymieniony bo stary mialem slaby i myslalem ze to przez niego cala ta historia. Najdziwniejsze że wczoraj normalnie dzialal i nie wykazywal oznak ze cos sie zlego dzieje. Dodam jeszcze że jak mialem stary aku i podjechalem do mechanika, niestety mial tylko chwile. Z tego co sprawdzil to alternator podawal za duze napiecie...Dodatkowo w okolicy ukl. chodzenia i alternatora wydobywa sie dziwny dziwek jakbym pod maska mial silnik od traktora;/.

Jezeli ktoś wie co sie moze dzial albo mial podobne objawy to prosze o pomoc!

Pozdrawiam Paweł

Opublikowano
Wczoraj wziąłem akumulator na prostownik, od razu pokazywał na 0 czyli że naladowany(nie wiedzialem o tym wiec i tak cala noc sie ladowal).Dzis rano wlozylem go i hej, odpalil od razu. Dalem go do elektryka, ktory sprawdzil w 30 sek ladowanie, oznajmil ze nie laduje i powiedzial ze to alternator. Myslicie ze ma racje?
Opublikowano
może to być przyczyną ale nie musi. Zacznij od regeneracji alternatora bo i tak musisz to zrobić, jak będzie się tak dalej działo zapraszam do działu zrób to sam, tam opisałem możliwe przygody z gaśnięciem Naszego silnika.
Opublikowano
Myślalem że bedzie ok, ale niestety nie. Wczoraj jak wyjechałem w małą trase, doslownie 20 km to w drodze powrotnej, najpierw przyciemnily sie zegary, pozniej zgasly a pozniej zgasl silnik. Nie chciał odpalic, nawet nie krecil. Po chwili udalo sie go uruchomic i za 2 km sytuacja sie powtarza z tym ze juz totalna kaplica i zero reakcji, nawet awaryjne nie migotaly a swiatla mijania tak ledwo. Wzialem aku na prostownik, przez noc troche sie podladowal i dzis rano dojechalem do elektryka, ktory tez nie wie za bardzo co moglo sie stac, bedzie szukal. Ktos ma podobne doswiadczenia?
Opublikowano
Może być zwarcie na wirniku które mogło spalić nowy regulator napięcia. Szukaj alternatora bo naprawa przewyższy wartość używanego.
Bandite Motor Wagen