Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ponownie staram sie ponowić ten temat bo ostatnio mnie zablokowano kupilem wczoraj autko ale ma wade problem z ogrzewaniem po właczeniu słychać że działa wiatrak ale nie grzeje ktoś mi powiedział że to filtr pyłkowy a może nagrzenica POOOOOMOCY jesli zablokują ten temat prosze o kontakt na GG-13124931
Opublikowano
Ty poszukaj postu gdzie jest filtr przeciwpyłowy i nie narażaj się na blokowanie. : Podpowiem że bez garażu nie zaczynaj, bo niestety trzeba majstrować po lewej stronie panelu sterowania, pod schowkiem który należy zdemontować i odkręcić kilka śrubek... Ale tak jak już pisałem :search:
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
masz zwykła klime czy automatyczną (suwaki czy pokretła?). powietrze leci z nawiewów jakies wogule? ,moze masz pozamekane nawiewy posprawdzaj.. niewiem co masz za silnik pod machą ale niektóre miały pompke elektryczną w układzie chłodzenia umieszczoną pod elektro zaworami nagrzewnic... znajdują sie one pod maską w lewym rogu komory tuz przy podszybiu przykryte czarnym plastikowym deklem lub nie... ale obadasz to napewno, chodzi o to ze ida tam weze z ogrzewania bodajze 3 szt. złap reką i zobacz czy sa ciepłe.. te weze powinny byc w podobnej temp jak waz z chłodnicy na rozgrzanym silniku i fool ogrzewaniu.. no i filtr kabinowy (przeciw pyłkowy) to podstawa co roku na zime sie zmienia.. pozdro daj znac co odkryłes jak masz pompke to powinna brzeczec po zapłonie
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

kolego,

Masz do wymiany zapewne :

Pasek, pompę wody i termostat. miałem identycznie i po wymianach wszystko jest już git. koszt ok 250zł

Opublikowano

jak u was z nawiewem na głowę?

u mnie przy ustawionej niskiej temp. chłodny nawiew na twarz działa (podczas gdy z innych nawiewów leci ciepełko) - i to rozumiem, natomiast gdy ustawię temp. powyżej połowy skali już nie da się ustawić chłodnego nawiewu na głowę, a leci samo ciepło. Czy tak jest fabrycznie? Dodam może że mam niedziałającą klimę.

W przypadku ustawienia temp. średniej, z kratki środkowej leci raz ciepłe, a raz zimne.