Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w najbliższym czasie planuje zakup auta, będzie to moje kolejne auto, jednak wszystkie do tej pory były przednionapędowe, raz miałem okazje kupić e36 320 ale prawdopodobnie nie była w najlepszym stanie "silnikowo" bo miałem wrażenie ze miała spore braki spośród tych 150 źrebaków ;). Do sedna- rozmawiałem z osobami które maja albo miały BMW i doradziły mi ze najlepszymi silnikami są 1.8is i 2.5. Chodzi mi o to by auto sprawnie przyspieszało, ale i nie paliło mnóstwo, choć wiadomo coś za coś. Dysponuje powiedzmy kwotą do 10000zl, czy w tej cenie mogę kupić dobry egzemplarz i jeśli tak to mniej więcej z którego roku? Zastanawiam sie czy 2.5 pali dużo więcej niż 1.8is i czy warto czy raczej trzeba by było zakładać gaz? a jeśli tak to jaki? sekwencja czy "zwykły"? Moje poprzednie auta miały silniki 2.0 8V- Vento GT czy 2.0 16V -Carina E i bylem zadowolony, czy BMW jest dużo droższe "w częściach" od VW czy Toyoty? (dla przykładu wahacz na tył oryg. 550zł.). Będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam gorąco! :8)
Opublikowano

1: Regulamin

2: Opcja szukaj

3: Opcja szukaj

4: Patrz 2 lub 3

5: Było wiele razy

6: Jesli z mojej wypowiedzi nie wywnioskowales odpowiedzi cofnij sie dopunktu 2 lub 3 :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Jeśli chodzi o czesci to nie bedziesz w szoku nie są drogie a jeśli chodzi o motor to zależy co bedziesz wyrabiac z samochodem .Ja bym wybrał 2.5 tylko że cieszko znalesc BMKe z tym śilnikiem w dobrym stanie.
Opublikowano
Fakt, jest sporo postów, ale trudno znaleźć wnoszące konkretna wiedzę, stąd mój post, sorry :). Co do auta. Nie zamierzam wcale szaleć, raczej sporadycznie, bardziej chodzi mi o ocynkowane solidne mocne auto na lata.. które nie boi się wyprzedzać ale i bym ja się nie bal wizyty u mechanika :)
Opublikowano

Witam

ZAMYKAM

Regulamin i wyszukiwarka tego forum są zawsze do dyspozycji i zapewnią Ci bardzo dużo wiedzy :search: :search: :search: Korzystanie z zasobów forum jest lepsze niż bezsensowne powielanie tematów...

Temat zostanie usunięty w przeciągu następnych 24-48h.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.