Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy wam dziala klima w zimie? chodzi mi gdy wcisniecie gwiazdke.Z tego co pamietam to dzialala mi i osuszala powietrze.Dzisiaj zauwazylem to gdyz mialem szyby zaparowane, nacisnalem gwiazdke i brak jakielkowiek reakcji (zawsze bylo widac po obrotach gdy sie wcisnelo gwiazdke to lekko drgnely).Aha gdy dzialala to lekko mi buczala. Klima nabita. Jakies sugestie co to moze byc?
Opublikowano

Z tego co wiem klimatyzacja w ujemnych temp. się nie włącza chyba poniżej 2.5^C, chyba że masz funkcje MAX DEF która wymusza pracę klimatyzacji.

ups

MAX DEFF a to jest tylko przewietrzanie wnętrza samochodu ciepłym powietrzem aby szyby odparowały a nie klima

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano

No tak, ale my tu mamy forum BMW, a nie Alfa Romeo :D

Ja tam cały rok jezdze na włączonej klimatyzacji (włączona gwiazdka). Elektronika sama decyduje czy włączać sprężarkę czy nie ;)

Opublikowano
tak bo wcześniej się ciut pomyliłem, a później sprostowałem że chodzi o szybkie odparowywanie, nie związane z klimatronikiem. kolega który pracuje w zakładzie mówi że w ujemnych się nie włącza. Różnie dla różnych marek, i być może BMW do -5. a te def max to nei tylko dla alfy, ale sobie to tak nazwali tylko dla klimatronika. chodzi o guzik szybkiego odparowywania szyby przedniej. sorki za zakręcenie :norty:
Będziesz Mógł Więcej