Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Mam problem ze światłami w moim aucie. Po kilku tygodniach od kupienia samochodu powstał problem ze światłami mijania : Na początku włączały się z opóźnieniem, potem raz, czy dwa razy wyłączyły się podczas jazdy (pozycyjne ciągle działały) potem pojawił się problem że nie włączały się za pierwszym razem i musiałem kilkakrotnie kręcić przełącznikiem świateł żeby się włączyły, w międzyczasie troche migały ale nie przeszkadzało to w większym stopniu. Gdy już byłem znudzony kilkakrotnym kręceniem przełącznika żeby światła "zaskoczyły" oraz światła chyba z trzy razy w ogole nie chciały się wyłączyć! (Po wyłączeniu silnika światła mijania ciągle świeciły jak przy właczonym silniku! i musiałem znowu kilka razy kręcić włącznikiem świateł) Potem po wizycie u mechanika, ten powiedział aby kupić gdzieś włącznik świateł. Gdy już załatwiłem sobie włacznik świateł z bmw e36 2.5td znowu pojechałem do mechanika, który mi tą część wymienił. Przez dwa dni wszystko było super. Potem podczas jazdy mignęły mi na moment (prawie niezauważalnie) i na następny dzień z rana gdy już je włączyłem to nie chciały się wyłączyć. Nie pomogło nawet włączanie i wyłączanie świateł w samochodzie. Światła mijania były bez przerwy włączone nawet przy wyłączonym silniku. Więc znowu pojechałem do mechanika, który stwierdził że jednak winny jest jakiś przekaźnik, gdy przy nim grzebał światła na przemian włączały się i wyłączały. Potem oczywiście kupilem używany przekaźnik, mechanik wymienił, ale problem jest ten sam.

Moje pytanie: Co jest zepsute? Co sprawdzić? Co mogło nawalić?

Auto niedawno kupione, więc być może było naprawiane "w tani sposób" tylko po to żeby sprzedać.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
Sprawdzic instalacje czy nikt nie robił tam zadnych przeróbek we własnym zakresie, swoja droga wyjmij wlacznik i sprawdz jak beda sie zachowywały swiatła kiedy bedziesz zwierał na krótko styki w kostce. czyli omin włacznik .