Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od pewnego czasu zmagam sie z centralnym zamkiem w moim aucie

zaczelo sie od tego ze zamykac i otwierac musze na dwa razy

czyli zamkne po milisekundzie sama sie otworzy i ponownie trzeba zamknąc, zeby otworzyc to samo otworze sama sie zamknie i jeszcze raz wtedy sie otwiera

sprawdzilem wszystko od czujnikow krancowych przy drzwiach, poprzez bezpieczniki, centralke, kable co wchodza do klapy bagaznika i nic to samo wkolo

kilka tygodni temu przestaly dzialac szyby tzn nie otwierają sie, na drugi dzien dzialaly bez zarzutu hmmm

a ale w chwili gdy szyby nie dzialaly centralny tez nie dzialal nawet na dwa razy wogole !

ale jak zamykalem pilotem to centralny zamykal na jeden raz czyli poprawnie ale tylko wtedy jak nie dzialaly szyby

jak szyb y zaczely same dzialac to i centralny "na dwa razy" tez

teraz sie wszystko zwalilo tzn nie dzialaja szyby centralny i nawet pilotem nie zamyka

PARANOJA

mam nadzieje ze nie zamotalem wam za duzo ale takie chece sie dzieją

modulu komfortu niemam z tego co mi wiadomo - przynajmniej niema go pod "nogami pasazera" schowkiem

i pod tylnym siedzeniem

pod schowkiem mam tylko centralke do zamka i modul airbag nic wiecej

no i gdzie szukac przyczyny bo szlag mnie trafia juz

pozdrawiam

Opublikowano
sprawdź przekaźnik odpowiadający za centralny zamek
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
Kolego niekoniecznie przekaźnik siada :shock: Może się zawieszać któryś z siłowników i efekt będzie taki że trzeba na dwa razy impuls podawać bo za pierwszym nie ma mocy by otworzyć :( Przelej siłowniki w drzwiach sobie WD-40 lub podobnym specyfikiem może pomoże :) A ten przekaźnik też sprawdź jak kolega radzi.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

moze i sie zawiesza ale przeciez za pierwszym razem wszystkie rygielki ida do gory po czym sie zaraz zamykają za drugi razem jest ok

i dzis wlasnie zaczal mi dzialac centralny i szyby, kilka razy wsiadalem i wysiadalem z auta i dziala - paranoja

ale zamek na dwa razy jak zwykle

dziwna rzecz bo jhak wspomnialem gdy centralny przestal dzialac z kluczyka i po nacisnieciu rygielka tez nie dzialal to dzialal pilotem i to na JEDEN RAZ - CZYLI NIE trzeba bylo dwa razy powtarzac zamykania lub otwierania - trwalo to ok tygodnia potem zaczal dzialac z kluczyka i juz niestety na DWA RAZY

jak w czeskim filmie

co wy na to ?

Opublikowano
Odegnij dywanik kierowcy i sprawdź czy nie masz wody na kostkach tych pod nogami z lewej strony(pod głośnikiem) bo tam może przebicie dostawać i cyrki będą.Mogą też szwankować krańcówki drzwi na belkach i czasem błędnie działa.Może też ta perfidna wiązka klapy bagażnika dawać w d... .Najlepiej jak byś miał od kogoś moduł na podmianę na próbę bo byś wyczaił czy czasem on sam nie szwankuje. Cyrków z centralnym jest wiele i wiele o tym było, ja też miałem problem i wywaliłem moduł bo do dziś nie doszedłem do końca przez co :? Koledzy z forum też to przerabiali ale nie wiem z jakimi rezultatami. Ja ci nie doradzę więcej bo u mnie np, są inne wiązki(kolory) niż u jednego z forumowiczów któremu próbowałem pomóc kiedyś a bmw to samo było :wink:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"