Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam BMW E36 318is i ostatnio zgubilem caly olej naszczescie samochod stal pod blokiem. Mechanik stwierdzil ze olej cieknie ze silnika praktycznie z kazdego miejsca jakie jest mozliwe i trzeba wymienic wszystkie uszczelki w silniku. Moje pytanie gdzie najtaniej kupic uszczelki, czy sa jakies gotowe komplety itp., jakia firma i oczywiscie przyblizony koszt. Ile wogole jest tych uszczelek????
Opublikowano

jeżeli samochód stał to jak on stwierdził że cieknie z każdego miejsca?

dziwna diagnoza

jeżeli już będziesz kupował jakieś uszczelki to nie kupuj badziewia

nie są one tak bardzo drogie

trzeba też sprawdzić odmę bo może to mieć związek z wyciekami

Opublikowano

Tak strasznie dziwna diagnoza :?:

A dokładniej, długo auto stało jak ubyło Ci oleju? ubyło go troche czy wszystko?

Może gdzieś uderzyłeś spodem silnika. nie znam przypadku żeby nagle puścily wszystkie uszczelki i wyleciało dużo oleju.

Mechanik jak to mechanik, co prawda dobrze wymienić wszystkie uszczelki, ale to jest jawne naciąganie!

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
Wieczorem jechalem autem bez zadnych problemow i nigdzie nie uderzylem a rano byla juz wielka plama oleju, bagnet suchy jak sprawdzilem poziom. Mechanik stwierdzil ze leci wszedzie bo wzial go do siebie i niby tam na kanele zobaczyl
Opublikowano
A wcześniej zauważyłeś jakieś wycieki czy ubytki oleju?
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano

Na przyszłość sprawdzaj częściej olej. Ja robię to raz w tyg, koszt = 30 sek.

Skoro mechanik tak stwierdził to może i tak jest. Najlepiej by bylo jak by pokazał Ci auto na podnośniku, wyciek oleju dobrze widać. Ale skoro miałeś niezłą plamę na ziemi tak nagle i sucho w silniku to ja bym obstawiał dół silnika (uszczelka miski, śrubę zlewową oleju, lub sama miskę).

Może po prostu słabo była dokręcona ta śruba i się odkręciła.

Jak już wspomniałem , jak masz możliwość to sam obejrzyj ten silnik, może mechanik próbuje Cie naciągnąć (znam takie przypadki).

Będziesz Mógł Więcej