Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem BMW 525 TDS rok prod. 1992,tego samego dnia zgasiłem silnik po paru minutach chcialem go odpalic,noi niestety nic.Kreci kreci i nic... bylem u paru mechanikow i stwierdzili ze to moze byc pompka paliwowa.Sam niewiem co moze byc nie tak... podłączalem uzywana pompke z Opla omegi 2,5 TDS i tez nic.Mial ktos podobny problem jak ja.... Prosze o pomoc :( :)
Opublikowano

Przyczyn może być wiele:)

-sprawdź filtr paliwa

-wyczyść smok w baku(sitko)'

-świece żarowe(ich sprawność)

Ile masz paliwa przy odpalaniu? Jak masz poniżej 20 litrów i nie chce zapalić to możliwe, że pompka nie działa. Aha jak kupujesz nową, nie daj się zrobić w ''balona'' te pompki sprzedawane do Tdsów są pompkami od VW polo dlatego mają inne wtyczki(sprzedawca tlumaczy i ściemnia że BMW wycofało stare złącza :mad2: ... Jawne oszustwo na allegro. Do Polówki kosztuje 60zł(nowa) ta sama pod nazwą do TDSa kosztuje 170zł . Koszt oryginału ok 500zł VDO- Siemens.