Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawialem sie czy jest mozliwosc zamontowanai do mojego E60 lamp soczewkowych / nie xenon / do modelu przed liftem?

Rowniez chcialbym zamontowac spryskiwacze, jezdze duzo i strasznie slabo siweca mi swiatla, a jesli juz swieca to czesto sa cale zabrudzone i zostaje mi zjechac na stacje przeczyscic recznie.

CZy taka operacja jest mozliwa, ktos tak robil ?

Opublikowano
Jeśli mógłbym coś doradzić, to daj sobie z tym spokój. Z tego co wiem, na rynku znajdziesz jedynie "tuningowe" produkty, a one się moim zdaniem do niczego nie nadają. Kiedyś kupiłem do swojego auta (nie było to BMW) nowe soczewki firmy DEPO. Świeciły gorzej, niż 5-letnie oryginalne klosze HELLA.
Opublikowano

musisz zmienic wtyczki na po liftingowe na allegro koszt okolo 400zl za komplet przod tyl.

zazwyczaj przerabia sie razem przod i tyl zeby modul nie pokazwal bledow

trzeba wyminic modul swiatel na poliftingowy LM2 i na nowo go zaprogramowac koszt modulu to okolo 300zl + koszt przeprogramowania 300-500zl

przetwornice pasuja od modeli 2005 wzyz do lamp poliftingowych D1S

Opublikowano
Witam

Zastanawialem sie czy jest mozliwosc zamontowanai do mojego E60 lamp soczewkowych / nie xenon / do modelu przed liftem?

W e60 sa albo zwykle lampy bez soczewki albo z soczewką i one sie dziela na bixenon lub bixenon skretny .

nie ma soczewek na zwykla zarowke .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie dzisiaj zalozylem lampy po lifcie do mojej e60 takie jak w linku http://moto.allegro.pl/lampa-lampy-lewa-ppawa-bmw-e60-e61-xenon-dynamic-i1922042583.html czyli bixenon skretny oczywiscie modul lm2 ahl.

moje pytanie : swiatlo obok soczewki w lampie kiedy powinno swiecic?

koles ustawil mi jako doswietlanie zakretow ale dziala tylko jak wlacze kierunkowskaz i ta lampa nie swieci caly czas tylko zapala sie i gasnie.

czy ta lampa powinna byc zakodowana jako doswietlenie zakretu czy inna funkcje ma pelnic?

soczewka ustawione swiatlo mijania+drogowe

dodam ze koles nie zdazyl mi jeszcze podlaczyc opcji '' skretnych'' ksenonow oraz poziomowania bo trzeba kable ciagnac od modulu,czy przez to moze zapalac sie i gasnac ta lampa jak skrecam?

Opublikowano
Witam

W e60 sa albo zwykle lampy bez soczewki albo z soczewką i one sie dziela na bixenon lub bixenon skretny .

nie ma soczewek na zwykla zarowke .

Nie prawda. Po lifcie są zwykłe lampy z soczewką. Ja takie posiadam. Jeśli chodzi o przed liftowe to faktycznie nie występują zwykłe z soczewką.

Opublikowano
Panowie dzisiaj zalozylem lampy po lifcie do mojej e60 takie jak w linku http://moto.allegro.pl/lampa-lampy-lewa-ppawa-bmw-e60-e61-xenon-dynamic-i1922042583.html czyli bixenon skretny oczywiscie modul lm2 ahl.

moje pytanie : swiatlo obok soczewki w lampie kiedy powinno swiecic?

koles ustawil mi jako doswietlanie zakretow ale dziala tylko jak wlacze kierunkowskaz i ta lampa nie swieci caly czas tylko zapala sie i gasnie.

czy ta lampa powinna byc zakodowana jako doswietlenie zakretu czy inna funkcje ma pelnic?

soczewka ustawione swiatlo mijania+drogowe

dodam ze koles nie zdazyl mi jeszcze podlaczyc opcji '' skretnych'' ksenonow oraz poziomowania bo trzeba kable ciagnac od modulu,czy przez to moze zapalac sie i gasnac ta lampa jak skrecam?

ja mam to ori i ta lampa chyba jest polaczona ze skretnymi, bo jak mocniej kierownice skrece to ona sie automatycznie wlacza