Skocz do zawartości

E36 1.8i 115KM 1995 problem z zapalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem z zapalaniem auta gdy jest ciepły. Ogólnie pali tylko muszę dłużej pochełtać na rozruszniku i zaraz po odpaleniu tak jakby go dusiło więc muszę dodać gazu i później wszystko jest ok. Podczas jazdy zero problemów. Robiłem diagnostykę i wysypało sondę którą wymieniłem ale nie pomogło.

Co jeszcze się dzieje to to, że po odpaleniu zarówno na zimnym i ciepłym silniku (choć myślę że na zimnym gorzej) mam falowanie obrotów, tzn np.przy dojeździe do świateł obroty spadną do 500 lub nawet poniżej wzrosną do 1000 a później już są stabilne.

Proszę o pomoc.

Dzięki

Opublikowano

Co do tego spadania obrotów przy dojeździe do świateł, były o tym już tematy, te typy tak mają, kombinowali np z obróceniem rury od dolotu żeby powietrze nie biło prosto do niej, niektórym pomagało ale wtedy brało cieple powietrze z pod komory silnika a to też nie dobrze :-)

A co do odpalania na ciepłym, często czujnik temperatury za to odpowiada.