Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem tu nowy szukalem na forum i nie znalazlem mam maly problem a mianowicie dzi odpalilem auto wentylator chodzil na full a za chwile nie ogrzewanie dziala tylko nie na max obrotow wentylatora plynna regulacja jest wylaczyc tez mozna tylko te najwyzsze obroty bezpieczniki cale czy to wina miecza prosze o odpowiedz za co z gory dziekuje
Opublikowano
z tego co mowisz to wyglada na miecz ale byc moze to wina penelu jaki masz tam panel manual czy z klima i czy wentyalator chodzi caly czas i ewentualanie na maxa nie da sie go wylaczyc
Opublikowano
panel z klima w sylwka jechalem i zaczelo wszystko dzialac ale nie wiem na jak dlugo i co bylo przyczyna tego ze wentylator nie chodzil nz maxa moze cos sie przycina
Opublikowano

Zakładam ze panel sterowania jest z klimatyzacją i jest manualny.

Zacznij od sprawdzenia multimetrem oporowości potencjometru od sterowania szybkością dmuchawy.

Wartości porównaj z oporowością potencjometrów od sterowania temperaturą powierza, w tych samych położeniach, wartości muszą być bardzo zbliżone lub identyczne dla każdego potencjometru. Jeśli wartości będą jednakowe to znaczy ze wszystko jest ok, minimalne różnice dopuszczalne, wtedy sprawdź miecz najlepiej przez podmianę,a jeśli będą duże rozbieżności to znaczy ze potencjometr masz uwalony.

Opublikowano
dzieki naprawilo sie samo jest ok narazie ja mysle ze sie zaciera bo jak rano odpalam to troche skrzypi na razie dam sobie spokoj
  • 2 tygodnie później...