Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pozdrawiam! Jak nazywa się element zderzaka przedniego (E39 2001 M5 czarny plastik pod zderzakiem chroniący zderzak i czujnik temperatury zewnętrznej przed uderzeniami np. o krawężnik ), oraz jaki jest najlepszy olej do 3.0 i 2001r. Chętnie pomogę w opiniach na temat e34 2.0 i 1991r, i e39 3.0 i 2001r
Opublikowano
hej,bmw zaleca castrol,ja mialem w serwisie wlany 0w30,przy przebiegu 120000,ale u innego autoryzowanego leja,5w30 teraz zbliza sie wymiana i kupilem castrol 5w30 bo akurat byla na niego promocja :D
Opublikowano
Dziękuję koledzy za odpowiedź. Bardzo mi pomogliście. Co do oleju to wlałem Castrol 5w60 ponieważ ma większą gęstość przy wyższych temperaturach.Powodzonka!
Opublikowano
Co do oleju. Jak większość z nas kupiłem autko z Niemiec. Po przyjeździe wymieniłem wszystkie płyny, co jest rzeczą naturalną. Zalałem Shell 5w40 i moja e39 3.0i zaczęła chłeptać tyle oliwy co benzyny, bez przesady to były hektolitry. Wiele nocy nie przespałem, mokry od łez i potu byłem, setki for przeczytałem, milion rad zaciągnąłem i wymieniłem oil na Castrol. Raczej bez przyczyny bo 100-tu % pewności nikt nie miał. Nie wiem "why" nie wiem "how" 5-teczka grama już nie bierze. CASTROL RULEZ!