Skocz do zawartości

NIe moge odpalić mojej bumy Pomocy!!! Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e36 coupe 16.m43 z 94 roku.Ostatnio wchodze do auta i wkladaam klucze do stacyjki i prubuje pilotem wyłaczyc immo, tą diode czerwona a by zgasla i nic? i nie moge sie ruszyc nigdzie moja bunia, poszedłem po kablu od diody i namierzyłem czarna puszke ktora znajduje sie pod kierownicą w schowku ale tam jest pare kabelkow kolrowych takze nie wiem o co be,prawdopodobnie mogl mi paść transponder, a posiadam tylko jeden tak samo kluczyk , czy w Gdańsku dorabia ktoś transpondery? czy musze zamuwić nowy z serwisu?, aha czy dalo rade by jakos to zmostkowac immo zebym mogł odpalić auto? dajcie znaka.Elo ,KLucz mam osobno i osobno transponder to chyba jest dokladany immo a nie seryjne? i czy da sie to wywalic?
Opublikowano
kolego poszukaj przycisku serwisowego wydaje mi sie ze musi byc chyba przy wlaczonym zaplonie trzeba go przytrzymac ile nie wiem i wtedy wylaczasz alarm
jedynakk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli na centralce alarmu pisze Python(i numer) to wystarczy fioletowy kabel połączyć z masą pojazdu i alarm przestaje działać(będziesz mógł odpalić).Jeżeli obok centralki jest jakiś przekaznik połączony z centralką to należy go zmostkować(jest to przekaznik odcinający pompe paliwa).
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
bylem teraz przy samochodzie grzebac i wznalazlem jakis kabel czarno czerwony i na koncu tego kabla jest jkais przycisk,próbowalem go przy wlaczanym zaplonie naciskac ,ale dalej nie moge odpalic bumy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten przycisk może być od kodowania kluczy.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.