Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie webasto mi sie włącza słychać ale nie widac wogóle dymku z samochodu a kiedys jak sprawdzałem to szło cos z pod spodu ale nie były to ciepłe spaliny. Co może byc? Dzięki z góry.
Opublikowano
Nie wiem tak naprawde, znaczy sie napewno jest to webasto a nie dogrzewacz, mam klimatronic ale nie ma komputera a webasto sie załącza tylko automatycznie.
Opublikowano

Przejżyj ten dział:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=109

Ustalmy pojęcia, bo nie wiem czy mówimy o tym samym: niezależnie od dogrzewacza elektrycznego, Webasto - piecyk spalinowy - może pracować tylko jako dogrzewacz silnika (nie ma wtedy np własnej pompy wody) albo jako pełne ogrzewanie postojowe (z całym niezbędnym wyposażeniem oprócz samego piecyka).

Ja mam u siebie jednocześnie dogrzewacz elektryczny i pełne webasto (choć dołożone poźniej).

Jeżeli nie masz sterownika zegarowego w kabinie, to poszukaj anteny od webasto - czarny prostokąt przyklejony na szybie - pisałem niedawno o tym. Jeżeli nie znajdziesz to raczej nie masz sterowania pilotem i jeżeli nie masz dużej navi to obstawiałbym, że nie jest to jednak pełne ogrzewanie postojowe.

Opublikowano
Podepnę się pod temat jeśli można...?Mam podobne objawy w moim 320 d 1999 .Posiadam webasto z funkcją dogrzewania silnika pilota nie posiadam .Objawy są następujące : zdarzy się jak u kolegi co założył temat ze spod spodu auta z przodu od strony pasażera wydobywa się czasem jakby dym...jest to rzadkie zdarzenie i trwa kilka sekund , odkąd obniżyła się temperatura przy gaszeniu samochodu słychać szum z webasto . Zauważyłem również że w aucie 2 razy ubyło mi płynu w chłodnicy na odcinku 20 tkm , dziś dolałem ok 0,6 l a ostatnim razem ok 0, 5 l i było to chyba w pazdzierniku . Za podpowiedzi z góry dziękuje
Opublikowano
U mnie wygląda to tak webasto za kazdym razem sie włącza ale tak jakby nie odpalało ... Mi nic nie ubyło z płynu. A konkretnie mi chodzi oto czy jesli webasto działa poprawnie to dymek spod auta to sa normalne spaliny czy zimne powietrze.Logicznie mysląc to powinny byc jednak ciepłe spaliny.