Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem użytkownikiem mojego bmw 730 z 87 roku już cztery miesiące i dopiero ostatnimi czasy zauważyłem,

że mój licznik kilometrów zatrzymał się na przebiegu 299000 :?: i ani drgnie przy czym licznik dzienny

normalnie działa .Mój problem polega na tym, że nie wiem w jaki sposób to uleczyć bo na dłuższą metę jest to

uciążliwe :( np przy olejach i innych rzeczach okresowych.

Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem ? jeżeli tak to proszę o radę. Z góry dzięki.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Na pewno umiałbym z niej skorzystać gdyby była ona w języku polskim :roll:

Niestety mój angielski nie jest na tyle dobry żeby to rozszyfrować :?: z góry dzięki

Opublikowano

W gruncie rzeczy to nie jest taka prosta sprawa... Najlepiej kupić nową kostkę lub używana z mniejszym przebiegiem (tylko musi pasować idealnie do Twojej wersji zegarów - chociaż i tak przy 299960 się zawiesi prędzej czy później). Można też podobno zwyczajnie ją cofnąć w "specjalistycznym" zakładzie, ale to trzeba by było poszukać, bo technologia zapisu na tej kostce jakaś niestandardowa ponoć jest. Oczywiście jak ktoś ogarnia elektronikę, to zrobi sobie taką kostkę sam według opisu podanego przez kolegę Pinczera.

Pocieszę Cię, bo zauważyłem, że u mnie mimo braku narastania km, zielone kostki od inspekcji znikają i OILSERVICE też pojawił się na czas... No chyba, że to coś w rodzaju "fata morgany" hahaha

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
Problem nie występuje w zegarach po 89 roku,możesz je odróżnić po tym,że z tyłu na obudowie znajduje się brązowa kostka pamięci z nabitym numerem nadwozia.
Nur bmw e32