Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

szukałem na tym forum ale nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu:) Problem jest troche śmieszny ale może ktoś tai miał :) Wieć przy prędkości 100-140 km\h słysze dziwne gwizdanie(wiatr) jakby którędyś wpadał przez jakaś szparke :) wzystkie szyby domknięte, szyber też i nie wiem co jest:( MOże przez filtr kabinowy o ile taki sie znajduje w e30???

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie szumi tam gdzie sa lusterka. A nie masz jakieś anteny ba dachu, być może ona tak gwiżdze??
Opublikowano

przylacze sie do pytania, z tym ze troche z innej strony, .. u mnie slysze gwizd pod maska, ..dodajac gazu tak do poczatku trzeciego biegu,( najbardziej slychac gwizd dajac mu gazu na luzie ) ..moze ktos wie co to moze byc, .. ktos podpowiedzial mi ze to moze nieszczelnosc glowicy, ..ktos sie moze spotkal z tym gwizdaniem ?

dzieki wielkie z gory

Opublikowano

Takie piszczenie może powodować i wiatr, bo np. drzwi są słabo dociśnięte, albo słaba uszczelka, albo źle założona przednia szyba (nic nie sugeruję ;) ). Musisz jednak zlokalizować skąd (tak mniej więcej) to słychać.

przylacze sie do pytania, z tym ze troche z innej strony, .. u mnie slysze gwizd pod maska, ..dodajac gazu tak do poczatku trzeciego biegu,( najbardziej slychac gwizd dajac mu gazu na luzie ) ..moze ktos wie co to moze byc, .. ktos podpowiedzial mi ze to moze nieszczelnosc glowicy, ..ktos sie moze spotkal z tym gwizdaniem ?

dzieki wielkie z gory

A tak się zapytam. A jak tak robisz przygazówki, to radio masz włączone, czy nie? :norty: :mrgreen:

Jeśli nie, to może któryś pasek przy silniku trzeba sprawdzić.

Opublikowano
a co ma za znaczenie wlaczone czy tez nie radio, ..mam wylaczone , mowiac o tym gwizdzie mam na mysli gwizd mechaniczny gdzies pod maska, ..zden wiatr , nieszczelnosc szyb itp, .dodajac gazu na luzie oraz pierwszy drugi bieg gwizdze, ..i za holere nie wiem czemu, ..,E36 compact 1.6
Opublikowano
a co ma za znaczenie wlaczone czy tez nie radio

A to, że jakoś mi się skojarzyło, że możesz mieć za wysokie ładowanie i wtedy będzie tak gwizdać na włączonym radiu/płycie.

Czyli, biegi I, II i jałowy tylko gwiżdże? Na wduszonym sprzęgle też? Może synchronizator w skrzyni? Ja gdy redukuje to sporadycznie słyszę lekki/cichy gwizd.