Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jaki olej wlać do BMW 1.8i 92r. z przebiegiem ok. 240tys. Wystepuje w nim popularny problem klepiących zaworów. Oleju jest dużo, ale zrobione jest na nim ok 15tys. wiec czas na wymiane. Wydaje mi się ze zawory klepią bo olej jest przepracowany. Mam nadzieje ze po wlaniu nowego oleju troche ucichną. Czytałem juz parę tematów o olejach ale opinie są różne... chciałbym uzyskać bardziej sprecyzowana odpowiedź. Syntetyk ? półsyntetyk? mineralny ? Jaki polecacie ? Samochód sprowadzony z niemiec, wczesniej zalany był Castrolem 5W-40.
Opublikowano

Jak klepią ci zawory to zapraszam do wymiany i przeróbki dźwigienek z m43. Wymiana oleju napewno nie da pożądanych efektów- niestety. Jeśli chcesz zalać dobry olej zalej półsyntetyk tj Valvoline 10w 40,naprawdę dobry olej jak i inne z tej firmy,również Mobil. Jeżeli chcesz mieć spokój to dokonaj przeróbki i zamów pastylki od pana Andrzeja pod zawory i kup dźwigienki z m43,oraz hydropopychacze a jest ich 8 .Zobaczysz że nie pożałujesz. Jeżeli chcesz na pewno pan Andrzej ci to wymieni.Pochodzi z Aleksandrowa Łódzkiego.Szczegóły znajdziesz w opcji szukaj na forum.

Pozdrawiam :cool2:

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.