Skocz do zawartości

[e 39 530]Chwilowe spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, chciałem się spytać czy coś da się z tym zrobić, czy też ten typ tak ma :)

Mam MKII, podczas jazdy pokazuje spalanie 11,2, zatrzymuje się na światłach spalanie takie samo czyli 11,2. Moje pytanie brzmi: Czy można sprawdzić ile samochód spala na postoju (biegu jałowym) a ile przy danej prędkości, bo nie sądzę że zawsze pali te 11,2 l. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
kolego, nie można tego sprawdzić ile spala na postoju bo wtedy nie pokonujesz kilometrów, jeśli zresetujesz kompa na postoju to pokaże ci 0 l/100km i tak bedzie stac aczkolwiek srednie zuzycie bedzie rosnąć
Opublikowano
Jeśli chcesz sprawdzić ile pali na postoju musisz odblokować testy zegarów.Ja mam 525 m57 i wychodzi od 0.7l do 1.2l.
Opublikowano
w tescie zegarów chwilowe spalanie na postoju jest pokazane w litrach na godzinę, a nie w litrach na 100 km
Opublikowano
U mnie na postoju wskazówka spada do zera - a w ogóle to po co ci wiedzieć ile pali na postoju (zawsze tyle samo no chyba że zimny)
Opublikowano
To za każdym razem kiedy chce zobaczyć spalanie chwilowe muszę robić test zegarów? ;/

Niestety tak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jestem nowy.

A jak sie robi testy zegarów ?

Opublikowano
a jaki masz model rok - czy masz dwa przyciski na tablicy zegarów?
Opublikowano
Ja mam 525 touring 2001 ale przycisków dwoch nie widzialem mam chyba jeden do kasowania przebiegu.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To za każdym razem kiedy chce zobaczyć spalanie chwilowe muszę robić test zegarów? ;/

Po co ci wiedziec ile pali na postoju? Ile pali na postoju mierzone jest w zupelnie innych jednostkach niz jak jedziesz. To jest zupelnie inny pomiar wogole nie kompatybilny z l/km. Wszystkie wspolczesne silniki pala ok 1l podczas postoju.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik