Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, chciałem się spytać czy coś da się z tym zrobić, czy też ten typ tak ma :)

Mam MKII, podczas jazdy pokazuje spalanie 11,2, zatrzymuje się na światłach spalanie takie samo czyli 11,2. Moje pytanie brzmi: Czy można sprawdzić ile samochód spala na postoju (biegu jałowym) a ile przy danej prędkości, bo nie sądzę że zawsze pali te 11,2 l. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
kolego, nie można tego sprawdzić ile spala na postoju bo wtedy nie pokonujesz kilometrów, jeśli zresetujesz kompa na postoju to pokaże ci 0 l/100km i tak bedzie stac aczkolwiek srednie zuzycie bedzie rosnąć
Opublikowano
U mnie na postoju wskazówka spada do zera - a w ogóle to po co ci wiedzieć ile pali na postoju (zawsze tyle samo no chyba że zimny)
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To za każdym razem kiedy chce zobaczyć spalanie chwilowe muszę robić test zegarów? ;/

Po co ci wiedziec ile pali na postoju? Ile pali na postoju mierzone jest w zupelnie innych jednostkach niz jak jedziesz. To jest zupelnie inny pomiar wogole nie kompatybilny z l/km. Wszystkie wspolczesne silniki pala ok 1l podczas postoju.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik