Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! coś mi stuka w przednim zawieszeniu jadac po nie rownościach co to może byc! łaczniki stabilizatora wymienione na nowe wiec odpada. a i zauważyłem przy zmianie kół ze lewa przednia opona jest przycieta od środka prawa jest ok. czy moze być to sworzeń na wachaczu??
Opublikowano

witam!!

może to być sworzeń ale może też być drążek kierowniczy bo one też lubią stukać jak się wyrobią. łatwo to sprawdzić. podnosisz samochód i sprawdzasz. czyli łapiesz za góre i dół koła i ruszasz nim w osi pionowej luzy na sworzniu powinny być wyczuwalne jeśli są.

Opublikowano
Może to też być łącznik stabilizatora.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
łaczniki stabilizatora nie dawno wymieniałem na nowe to raczej bym je wykluczył. a chyba jakby był luz na drążku to było by to odczuwalne przy delikatnym ruszaniu kierownica.a jest sztywno na kierownicy nie ma żadnego luzu
Opublikowano
Może być też poluzowana nakrętka trzymająca trzpień amortyzatora.Generalnie zobacz,czy wszystkie nakrętki w zawieszeniu są właściwie dokręcone...a sprawdziłbyś czy tuleja wahacza przypadkiem nie jest zużyta.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg