Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czekałem czekałem ukręcałem ukręcałem i się ukręciły same;) dosyć mocno słychać przeguby z przodu, temat po wstępnych rozeznaniach to tylko całe półosie w bmw czy aso oryginały (po regeneracji) za około 2300 pln za sztukę. Czy da się obejść to inaczej? Może się to da regenerować?... problem w tym, że bardzo mało tych autek i nie ma używek, a jeśli bym już nawet znalazł to się da je jakoś sprawdzić?

pozdrawiam

Opublikowano
Wewnętrzna da się regenerować , a zewnętrzne można kupić. Byly na allegro. Regeneracja ok 450 za sztukę, a przegub byl a okolo 800.
Opublikowano
No właśnie że to ponoć się nie da dokupić tylko cała półoś... ale jeśli widziałeś to podrąże temat jeszcze
Opublikowano
Witam,

Czekałem czekałem ukręcałem ukręcałem i się ukręciły same;) dosyć mocno słychać przeguby z przodu, temat po wstępnych rozeznaniach to tylko całe półosie w bmw czy aso oryginały (po regeneracji) za około 2300 pln za sztukę. Czy da się obejść to inaczej? Może się to da regenerować?... problem w tym, że bardzo mało tych autek i nie ma używek, a jeśli bym już nawet znalazł to się da je jakoś sprawdzić?

pozdrawiam

ostatnio to przerabiałem , w ASO sprzedają całe półosie

ja kupiłem za 750 zł na fakture sam przegub , albo możesz go zregenerować , nówka sztuka z manszetą w komplecie i smarem ,

namiary ci podam na priv do tego gościa , specjalizuje się w przegubach do wszyskich marek , na miejscu może ci wymienić

ja wymieniłem i jest oki , wczesniej podał mi namiary na niego artoor.s , on też nie miał problemów z tymi przegubami

tylko gość jest z warszawy

starą możesz zregenrować i mieć w razie czego :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Nie wiem jak z dostępnością ale w sklepie fota.pl są dostępne zamienniki firmy GKN (LÖBRO)

lewa półoś kosztuje 940 pln, a prawa 1142 pln.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, całkiem ciekawe rozwiązania...

ja w między czasie znalazłem taką firmę co robi regenerację pod częstochową, dzwoniłem około 550zł, auto na 1-2 dni trzeba zostawić...

przychylam się do tego chyba.

A firma co to regeneruje to ta z allegro w linku: http://www.allegro.pl/item849943015_polos_przegub_bmw_x5_x3_330_xd_330_325_xi.html

ps. A pro po samych przegubów, już w kilku miejscach słyszałem, że trzeba całe półosie bo osobno się nie sprzedaje przegubów albo sie nie da zamontować... ;)

Opublikowano
Nie wiem jak z dostępnością ale w sklepie fota.pl są dostępne zamienniki firmy GKN (LÖBRO)

lewa półoś kosztuje 940 pln, a prawa 1142 pln.

ciekawe czym się różni prawa że jest o 200 zł droższa ?

u mnie też mechanik chciał wymieniać całą półoś , jak twierdził nie można kupić samego przegubu :)

ja kupiłem nówke sztuke z manszetą - mocno się zdziwił

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Jestem ciekawy co oni tam robią przy regeneracji i czy da się na tym pojeździć dłużej niż krócej...;)
Opublikowano
A propo technologii regeneracji, to dzwoniłem tam do nich pod częstochowe i mowili ze nie frezują tylko wymieniają cały element zużyty, tak jak ponoć w bmw, tylko ze tam za 2 patyki...