Skocz do zawartości

530d: Czujnik DSC vs megamróz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie,

Posiadam E60 z 2006 roku 3.0d. Dzisiaj po odpaleniu samochodu oraz przejechaniu 2km (godzina około 15) zaświeciła mi się kontrolka od DSC i do tej pory niestety nie zgasła (30 minut temu próbowałem odpalić samochód). Samochód jest garażowany więc w jakimś stopniu niweluje to ujemną temperaturę lecz nie do końca.

Pytanie do Was: Czy może mieć to związek z wczorajszymi mrozami -23 w nocy... Dodam, że nie miałem nigdy podobnej sytuacji w mojej E60. Kiedyś gdy byłem posiadaczem E46 Coupe czasami przy dużych mrozach (2-3 razy) czujnik po prostu się zawieszał następnie po jakimś czasie znowu wracał do formy :).

Opublikowano
Witam musisz podłączyc pod kompa inaczej gdybanie albo najgorsza z mozliwych opcji tak jak u mnie hydro kontrol unit koszt około 1400euro przynajmniej do mojej e90 . Szukam kogos kto orientuje sie czy można zastosować urzywany . Podjedz na diagnostyke bo być może jakis czujnik niedomaga ,i będziesz mógł spac spokojnie ,lub gdy masz gwarancje to spiesz sie na wymiane .
Opublikowano
  • Autor
Temat można zamknąć... Mróz zrobił swoje dziś Becia powróciła do pełnej formy... :norty: