Skocz do zawartości

320D Problem z chipem dla 136 PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam chipa jak w temacie, kupiłem go i założyłem ale okazało się że mam coś namieszane w kompie i moje autko zamiast przybrać mocy to straciło.

Piszę tego posta ponieważ ktoś może ma ochotę założyć u siebie i sprawdzić czy będzie działał, zaznaczę że jest lutowany.

Chip według specyfikacji daje 30KM / 70Nm i kupiłem go od człowieka który sprzedaje dużo tego i są klienci zadowoleni (allegro)

Jestem z Lublina i wydaję mi się że najlepiej jest go sprawdzić na miejscu, oczywiście mogę go wysłać.

Oczywiście nie chcę żadnych pieniędzy od razu to nie jest sprzedaż "kasa=towar", jeżeli jest ktoś zainteresowany to może sobie założyć i sprawdzić i jeżeli będzie zadowolony wtedy będziemy rozmawiać o pieniądzach.

Piszę aby dotrzeć do grona forumowiczów z Lublina i okolic która może sobie pozwolić na wstawienie tego chipa we własnym zakresie ponieważ koszt to 80 zł u fachowca i sprawdzić, a może ktoś się może podjąć wlutowania bezpłatnie??

Jeżeli są jakieś pytania zapraszam

GG - 2924825

Opublikowano

a kto w ten sposób wstawia chipa ?

wcale ci się nie dziwie że ci nie działa , ciesz się że ci się coś nie zepsuło , każdy program ustawia się indywidualnie do każdego silnika ,

poczytaj na forum o chip tiuningu

a te chipy sprzedawane na allegro tzwn "uniwersalne" właśnie tyle są warte

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mój szwagier też zapodał sobie takie wypaśne cudo do C-Klasy. Teraz leży gdzieś na półce w garażu (chip, nie szwagier :D )

Jak ktoś chce, to mu za darmo oddam.

Rado ma rację, ciesz się, że obyło się bez ewentualnych awarii.

Opublikowano
  • Autor
No wiem że to nie tak powinno wyglądać (tzn chiptunning), ale ilość sprzedawanych chipów od tego człowieka i ilość pozytywów jakoś mnie skusiła :(