Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie dotyczace spalania w mojej e60 530 diesel,do tej pory jezdzac codziennie ta sama trase spalanie jesli chodzi o komputer utrzymywalo sia na 8,8litra i w sumie sie zgadzalo z prawda.ale kilka dni temu po rozladowaniu sie akumulatora nie wiem czy wszystko jest ok poniewaz spalanie mam powyzej 13stu litrow i nic nie chce zejsc,fakt ze temperatura powietrza tak samo ulegla zmianie ale czy to by mialo az tak duzy wplyw na spalanie(4l)wiecej??//Czy rozladowanie aku. moglo miec na to wplyw cos moglo sie zmienic z ustawieniami?????prosze o pomoc
Opublikowano
skasowalem i niby pomoglo,spalanie zeszlo na 10,1l ale 8,8 to niestety jeszcze nie jest::( ale wydaje mi sie ze przy temperaturze -1 to nie jest chyba zle????/??
Opublikowano

hej ! niewiem o jakiej trasie mowisz ale spalanie 10 po miescie to norma .

Ja nizej nie schodze .

Ale za to w trasie pali mi ok 6.5 -7 litra na 100 km .

Oto fotka z ostatniej wyprawy . Temp na zewnatrz byla od -21 do -15 . Troszke autko tez chodzilo na wolnych obrotach co zwiekszalo spalanie .

http://i49.tinypic.com/10ypbbp.jpg

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego amragedon

Dlatego masz 13 zamiast 8,8 bo skasowales chwilowy licznik spalania, ktory zlicza od ostaniego skasowania a w innym miejscu gdzie pokazuje calosciowe spalanie wciaz jest tak samo. Prawdopodobnie wczesniej bylo wiecej tras i duze przebiegi i stad nawet jezdzac troche po miescie spalanie sie nie zmienilo i bylo 8,8.

Na potwierdzenie tego wejdz gdzie glebiej w menu nie wiem czy journey czy komputer i tam wciaz powinno byc te twoje 8,8

Przynajmniej u mnie tak jest, ja mam wciaz w kompie zapisane 9,1 a czasami po kasowaniu i tylko po miescie 12-13 - norma

POzdrawiam