Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretycznie można ale:

ASC powiązane jest z ABS i sterowaniem silnika więc trzeba by oprócz samych podzespołów do ASC

kombinować jeszcze podłączenie do reszty modułów.

Opublikowano

Czy ktoś już to próbował? np do M40 1.8?

Czy jest to zintegrowany moduł ABS+ASC czy jest to rozdzielone? Czy pompa ABS jest taka sama jak ABS+ASC?

Z czym to się jeszcze łączy?

Opublikowano
Stary prosze cię ...po co ci to do M40 ??? Za dużo zachodu i zabawy :cry:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

A jak się wpada w poślizg i leci autem z przepaści lub uderza w przeszkodę bliżej nieokreśloną to jest różnica czy ma się M40, M43 czy może M52? :P

Jak ktoś się zna na rzeczy to niech opowie o montażu tego bajeru, sam bym się czegoś dowiedział.

Opublikowano
mnie ten temat interesuje a żeby uciąć dywagacje na temat sensu montowania kontroli trakcji to powiem że jak ostatnio posypało śniegiem to nawet maluch tracił przyczepność :D
Opublikowano
panowie wszystko sie da nie ma rzeczy nie morzliwych tylko pewnie malo osob by sie tego podjelo jeszcze nie spotkalem sie z takim zleceniem.Przydaly by sie jakies schematy.A jesli chodzi o ASC to jest bajka mam w swojej E34 i powiem wam ze na zakretach w zime gazu nie odejmuje a jak dodam za wiele to mnie skoryguje .Bespieczenstwo przedewszystkim.
Opublikowano
oczywiście jak bym miał się tego podejmować to musiał bym mieć drugie auto do dyspozycji na części z którego sam bym wszystko demontował, inaczej nawet przez myśl by mi to nie przeszło :)