Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce naglosnic samochod BMW E23

chce zeby gralo bardzo glosno i dobrze

otwory montazowe sa 4x6"

Myslalem o czyms takim 4 glosniki Blaupunkt GTx 462 35W RMS (wolalbym mocniejsze ale trudno znalesc:() na kazdym glosniku puszcze filr gorno przepustowy 6db/okt odcinajacy dolne pasmo ponizej 200hz w celu odciazenienia glosnika od basu. Bedzie skrzynia basowa Blaupunkt GTb 300 250W RMS i wzmacniacz Blaupunkt GTA 2100 2 x 50/1 x 160 RMS i radio Blaupunkt Santa FE 32

podsumowanie

Glosniki: (489zł)

-Blaupunkt GTx 462 120zł

-Blaupunkt GTx 462 120zł

-Blaupunkt GTb 300 249zł

Wzmacniacz: (239zł)

-Blaupunkt GTA 2100 239zł

Radio: (249zł)

-Blaupunkt Santa FE 32 249zł

Lacznie:

977zł+kable,bezpiecznik,kondensatory=1100zł

Co o tym sadzicie czekam na rady

pozdrawiam

Opublikowano

ta skrzynka nie zagra dobrze

-nia ma bassreflexu,srzynki zamkniete graja ciszej od skrzynek z bassreflexem,masz duze auto potzrebujesz mocnego suba zeby je rozegrać,ta skrzynie blaupunkta kupisz w media markt za 199,podjedz posuchasz zobaczysz.

-radio -dopłac 100-200zł i kupisz pioneera moze nawet na mp3

-głosniki ok

-na kable kondensator,bezpieczniki to mało kasy przeznaczasz musisz miec ok 300zł

-wzmacniacz ok moze kup ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=58871550 i bedziesz miał nowy( ja go mam gra bardzo ładnie jest dobry pod skrzynie)

Gdzie masz akumlator z przodu czy z tyłu?

Jesli z przodu musisz miec ok 5 metrów kabla ok 8zł za metra jak nie wiecej+kable od radia do wmzaka ok 50-80zł,kabel głosnikowy 1,5 do skrzyni,po 1,5-2 m do głosników+kondensator min 150zł

Opublikowano
-na kable kondensator,bezpieczniki to mało kasy przeznaczasz musisz miec ok 300zł

A moze koledze chodzilo o kondensatory do zwrotnic a nie o kondensator przeciw spadkom napięć?? Dla takiego sprzętu jaki on chce zakupic mysle ze kondensator jest zbędny. Za małe moce wchodza w gre by coś mialy zdziałać.

A tak swoją drogą jesli chcesz glosno i dobrze to zakupy robilbym stopniowo. Dobre przody i radio, potem potem sub i wzmacniacz .

Opublikowano

jesli chodzi o subwoofry zamkniete - to zalezy kto co lubi - daja one delikatniejszy , czystszy , bardziej szczegolowy - i oczywiscie cichszy.... niektory to lubia , a niektorzy nie , bo sluchaja techno i bass to podstawa - ja uwazam ze lepiej kupic skrzynke/ tube z basreflexem i najwyzej zmniejszyc obciac sobie basy , niz miec ich za malo :cool2:

radio - to tez zalezy kto co woli - jesli basy to tylko pioneer - zadne radie tak nie zagra , bo pioneer kieruje radia glownie do mlodych ludzi - i bass jest konkretny......... ale niektorzy wola bardziesz wyrafinowany dzwiek......

a pozatym jesli bedziesz mial subwoofer to na wszystkich glosnikach zjedziesz z basem wiec pioneer nie jest konieczny.......

wszystko zalezy od upodoban wlasciciela :mrgreen:

Opublikowano

tak jak mówisz wybor suba zależy od tego jakiej muzy się sucha

-z bassreflexem głęboki bass(czyli łup łup)chyba o to ci chodzi :) najlepszy do techno ,dencu i tym podobnych..

-skrzynka zamknieta--szybki dynamiczny cichszy bass do muzyki rockowej powaznej...

do 1100zł spokojnie skompletujesz coś co w miare fajnie bedzie grało

Opublikowano
ja kupiłem skrzynke nie firmową bo dla mnie ona najlepiej grała :) Masz duze auto wiec właduj jakaś 38cm do bagaznika skrzynke zrob sam i poskrecaj porządnie auto:)
Opublikowano

zaproponuj mi jakas GLOSNA skrzynie z glosnikiekm 38cm tylko jakas firmowa a nie pioneer przez i albo boshman!

do 500zl

pozdrawiam

musi grac glosno i nie charczec!

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja chcę dla siebie kupić - HERTZ ES 250 /250 W RMS/ 25cm ale jak dla mnie wystarczy - polecam albo ES300 /30cm/ - można trafić na allegro tą pierwszą w dużej skrzyni ok. 400zł drugą trochę drożej

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg