Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam od niedwna e32 735i/A. Mam w niej sekwencje,mixer, wtryski tak jak w normalnej instalacji....

Niemam nigdzie złącza diagnostycznego od gazu, Mało tego zamiast jednego kompa mam kabelki luzem i nic wiecej.

Człoweik(elektronik samochodowy) od ktorego kupilem bunie, powiedzial ze podłączył ten gaz do komputera do benzyny.Inaczej mowiac ze wtryski wiedzą kiedy sie otwierac bo biora sygnał z komputera benzynowego.

Czy jest to możliwe, i bezpieczne?

Ma ktos tak założony gaz?

:mad2:

Mam reduktor emmegas, po wymianie filtrów trzeba to wyregulowac z tego co wiem.

Niemam pojecia jak to zrobic, a nikt niechce sie tego dotknąć....

Może znacie bystrego gazownika z okolic Gorzowa Wlkp. ???

Pozdrawiam

Opublikowano

Mozliwe to to jest ale w takim przypadku musi byc ustrojstwo do strojenia motoru tupu ecumaster co prawda nie widzalem takiej opcji ale polak potrafi :norty:

Sprawdz wiazke od gazu gdzie faktycznie sa podlaczone te wtryski i zrob fote tego ustojstwa :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przepływce zafundowałem małaregeneracje.Juz sie nie nadawała za bardzo i złożyłem z 2 jedna, a zamontowałem do góry nogami bo inaczej zle pracowała.

co wy myslice o tym podajniku smordu pod maską co mam ?

Opublikowano
Przepływkę dobrze zamontowałeś,"do góry nogami" tak jak na zdjęciu jest jak najbardziej prawidłowo i fabrycznie w m30,brakuje jedynie plastikowej obudowy.
Nur bmw e32