Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wiec jak w temacie mam taki problemik ze czasami mi dziala szyberdach a czasami nie (niema reguly). Napiecie ginie na bezpieczniku nr 1 (30 A) bezpiecznik jest odpowiedzialny za prace szyberdachu (po podaniu pradu na ten bezpiecznik szyber dziala non stop) ale przed nim musi byc cos jeszcze jakies urzadzonko ktore wie kiedy sa otwarte drzwi i liczy czas po wyjeciu kluczykow ze stacyjki (bo wtedy szyberdach powinien jeszcze chodzic przez jakis czas). Gdzie mam tego szukac moze ktos sie z tym spotkal
Opublikowano

Możliwe że zasilanie idzie z centralki centralnego zamka (central locking module), lub z centralki elektrycznych szyb o ile taka istnieje (ja mam manuala).

Myślę, że tak jest na 99%. Zasilanie z centralki CZ, poprzez jakiś przekaźnik, może on coś fiksuje. Mówię, że pewny nie jestem, więc jak coś się nie zgodzi to bez pretensji :cool2:

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
dzieki tylko gdzie teraz tego szukac bo niechce mi sie rozbierac i szukac. pod maska jest wszystko ok bo sprawdzalem. mysle ze jest to albo pod kierownica albo za schowkiem i czy ktos moze wie dokladniej??? moze ktos ma schemat elektryczny ?? a jeszcze jedno w samochodzie niema el szyb
Opublikowano
dobra naprawilem to winny byl przekaznik (jedno laczenie sie odlutowalo) przekaznik znajduje sie mniejwiecej pod kierownica i ida do niego 4 przewody. 2 cienkie fioletowo zolty i brazowy i dwa grube czerono zolty i czerwony. odpowiedzialny jest za dzialanie elektrycznych szyb i elektrycznego szyberdachu takze jak wszystkie beZpieczniki sa ok a nie dziala elektryka to sprawdzac ten przekaznik