Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam potrzebuje szybko odpowiedzi mam do kupienia cala tylna belke z wahaczami tarczami itd ,tylko bez zaciskow za 80zl moim zdniem bardzo tanio,tylko chcialbym wiedziec czy te tylne zaciski sa takie same jak z przodu przy tarczach niewetylowanych ? z czego one podchodza ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tyłu zaciski są inne niż z przodu. Są mniejsze i niestety nie dopasujesz przednich zacisków. Musisz dokupić zaciski osobno na tył. Zwracaj przy tym uwagę bo tak jak z przodu możesz mieć na tej belce zacisku z układu ham. ATE lub LUCAS. Jak nie masz jarzm zacisku to i tak bez różnicy ale jak masz jarzma z tą belką to tylko bedzie pasował taki zacisk jaki był
Opublikowano
no dobra ale chodzi mi o to czy te zaciski byly montowane w innych wersjach np e34,e32,e28 itd te zaciski sa montowane tylko i wylacznie w E30 ? i tyle
Opublikowano
Wiem tylko tyle na podstawie vin-u mojej e28 http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=34211151635&showus=&showeur=on&details=1 wpisałem numer tylnego zacisku i wyskoczyły te modele w których występuje , to na podstawie vin-u mojej e30 touring także tarcze z tyłu w standardzie http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=34211157791&showus=&showeur=on&details=1 Tarcza hamulcowa w e30 ma średnicę 258mm natomiast w e28 284mm .Jutro porównam bo mam zaciski od obydwu modeli luzem może realoem ma błędy ?
Opublikowano

Tak jak obiecałem , porównałem zaciski od e30 Touring abs listopad 1992 , e28 M535i czerwiec 1986 ,e34 luty 1991

w e30 jarzmo zacisku nie występuje tu jarzmem jest obudowa piasty łożyska zacisk ma zupełnie inny rozstaw otworów niż e34 i e28 i jest dużo mniejszy.

e28 i e34 zbliżone gabarytowo ale różny rozstaw otworów montażowych zacisk > jarzmo , jarzmo > wahacz

Jeśli chcesz wymiary / rozstaw otworów i fotki daj mi swój adres e-mail na pw i jutro wieczorem postaram się te informacje przesłac .