Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zauważyłem ze jedna lampa przednia swieci mi zbyt wysoko , na scianie w garażu widać dokładnie różnicę w wysokosci.Gdzie znajduje się ręczna regulacja reflektora? bym mógł sobie wyregulować?

Dzieki pozdrawiam

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano
Zapomniałem : E46 touring po lifcie , bez soczewek
Opublikowano
A skąd będziesz wiedział czy dobrze ustawisz? Nie żebym się czepiał, ale podjedź po prostu do warsztatu, który robi przeglądy i ci ustawią. W moim mieście usługa kosztuje 10 czy 15zł - przy przeglądzie ustawiają gratis.
Opublikowano

Wiem ze to nie wydatek a nawet mam znajomych co zrobią mi za free .

Chciałem się dowiedziec gdzie są te sruby by wiedziec tak oooo.

I nadal nie wiem więc miło bedzie jak ktoś mi podpowie.

Opublikowano
standardowo prawa wiązka swiatla jest ustawiona wyżej więc może u Ciebie jest właśnie ok ale tak jak koledzy napisali najlepiej podjechac i sprawdzic
Opublikowano

U mnie w e90 'fachowcy' ustawiali i poprawiali 5 razy :D łącznie z ASO... 2x tam byłem, w końcu ustawiłem sobie sam 'na ścianie' i jest rewelacyjnie :D :cool2:

Regulację lampy masz (co prawda miałem w e46 bixenon) przy lampie, widać takie pokętła na krzyżaka/ampula chyba 6. To co masz przy lampie jest góra/dół natomiast to w poszyciu błotnika odpowiada za regulację poziomą.

Pzdr.

Opublikowano

Dzięki wielkie , już wiem gdzie są te bajery do regulacji.

Przy okazji byłem tez na stacji ustawić na 100% i jest ok.

Pozdrawiam