Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W jaki sposób mogę sprawdzić czy ten podgrzewacz jest sprawny?

Odpowiedz masz na pierwszej stronie tego wątku

A jak Ci się długo nagrzewa to może Ci termostat nie domyka

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obroty falowaly mi tylko, jak odlaczysz wtyczkę to przestaną tzn ze podgrzewacz. Mi 90 st osiąga po 10km wolnej jazdy silnik m57,jak podgrzewacz dotkne po 2 min nie jest gorący, niektórzy piszą że musi. Wtedy znaczy że działa. Wstałem do trandolf muszę go zaminontowac i dam znać, bo zawsze brak czasu
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam może mi ktoś powiedzieć gdzie w podgrzewaczu znajdują się zabezpieczenia termiczne? obiło mi się o uszy w internecie,że należy w podgrzewaczu odgiąc w drugą stronę zabezpieczenia.Wyjąłem płytkę z podgrzewacza i nie widzę,żadnych zabezpieczeń... czy one czasami nie są tam jak grzałki? trzeba zdjąć pokrywkę od grzałek i tam są?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam jestem nowym użytkownikiem BMW i zaczynam temat przez was już wałkowany tj. falowanie obrotów i szarpanie przy spokojnej jeździe na zimnym/niedogrzanym silniku zanim przejdę do sprawdzania innych podzespołów chciałem rozpocząć od odłączenia elektrycznego podgrzewacza stąd moje pytania:

1. Czy odłączenie/odpięcie zasilania podgrzewacza powoduje jakieś błędy na desce rozdzielczej i inne następstwa dla samochodu?

2. jeżeli okaże się że to wina podgrzewacza można jeździć z odpiętym podgrzewaczem bez ryzyka/odpięcie na stałe ?

3. Jak zabezpieczyć kabel zasilający podgrzewacz żeby nic się nie stało?

z góry dzięki za porady bo to pierwsze moje BMW ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Nie.

2. Tak.

3. Taśma izolacyjna.

Prościej wyłączyć nawiew, wtedy falowanie ustaje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki, poszło, już obroty nie falują:) Czy dla bezpieczniej jazdy wystarczy wyjęcie i zabezpieczenie kostki bez ruszania grubych przewodów?
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Szybkie pytanie w temacie. Mój podgrzewacz po minucie robi się gorący, grzeje jak ta lala, natomiast pojawia się kontrolka czerwonego akumulatora. Przy włączonym test 19 / 9 ładowanie cały czas 14.4-14.5 - nawet gdy świeci się kontrolka jak odpalę grzanie. Po odłączeniu wtyczki od podgrzewacza kontrolka gaśnie. Jednak z odpiętym strasznie zimno ;) Czy wam też podgrzewacz generował taki błąd na desce rozdzielczej?