Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam od kilku dni problem. Występuje ona raczej na niskich obrotach - podczas hamowania.

Najpierw zaczynają prawie niewidocznie przygasać światła na desce, pixele itd. Później nastepuje krótkie jednoczesne wygaszenie NAVI, Radia, kontrolek na desce i xenonów.

Za chwilę wszystko się włącza z powrotem, albo wszystko oprócz lewego XENONA, który musze sam włączyć raz jeszcze włączając i wyłączając śwaitła.

Ktoś się spotkał z podobnym problemem??

Opublikowano

Na początku spróbowałbym wymienić żarówki od stopów. Mojemu znajomemu kiedyś właśnie żarówka robiła zwarę (co prawda nie w BMW) i różne cyrki się w aucie działy jak zaczynała się świecić. Skoro piszesz, że dzieje się tak przy hamowaniu to najpierw sprawdziłbym właśnie żarówki, a potem ewentualnie gniazda w lampach.

Pzdr.

Opublikowano

Sam sobie odpowiadam i na przyszłość jakby ktoś miał takie objawy to radzę:

- sprawdzić klemy na akumulatorze. Nawet troszeczkę zluzowana (tak jak u mnie) i elektryka wariuje.

Opublikowano

No to dobrze, że się wyjaśniła zagadka :8)

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I to stosunkowo niskim kosztem :cool2: :D