Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy można gdzieś zakupić pierścień uszczelniający który znajduje się pod zbiorniczkiem wyrównawczym układu chłodzenia część nr 3 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG51&mospid=47454&btnr=17_0089&hg=17&fg=05

Ostatnio zauważyłem ubytki płynu i właśnie w tych okolicach zbiorniczka widać mokre ślady,czy ktoś miał może podobny problem i jak go rozwiązał.

Opublikowano

miałem taką sytuację

pierścień można kupić w ASO ale problemem jest wyjęcie tego zbiorniczka

u mnie zakończyło się wymianą chłodnicy

Opublikowano
ja też walczyłem z tym problemem,dopiero silikon załatwił sprawę.Od roku mam spokój nie dolewam nic.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Dzięki za odp. a czy czasami ten zbiornik nie jest jakoś od spodu przykręcany na śrubę bo jakoś tak widać na rys.A druga sprawa z tym silikonem to posmarowałeś po wierzchu czy rozbierałeś zbiornik?
Opublikowano
zbiorniczek jest wciskany,ja go wyciągnąłem i posmarowałem pod uszczelką tak żeby w czasie wciskania sam się uszczelniał w około uszczelki.
A little piece of heaven in my hands