Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie co do wycieku. Sprawa dotyczy E61 3.0D 231KM :-) Czy jest mozliwosc zeby cieklo gdzies z miarki oleju na dole? i Drugie pytanie - jezeli ceiknie miedzy silnikiem a skrzynia to moze to byc simering czy jest tam cos innego? Robil to ktos? Jakie koszty?

i ostatnie korzystajac z okazji - jaki koszt poduszek i wymiany ich - dotyczy poduszek dwoch pod silnik i jednej pod skrzynie - auto lekko zaczelo drzec :-)

Opublikowano

Ostatnio robiłem poduszki pod silnikiem:

Poduszki 2x 215 + wymiana 180 = 610 zł.

Ale drżenie nie koniecznie musi oznaczać poduszki... powodów może być chyba wiele...

Opublikowano
Ostatnio robiłem poduszki pod silnikiem:

Poduszki 2x 215 + wymiana 180 = 610 zł.

Ale drżenie nie koniecznie musi oznaczać poduszki... powodów może być chyba wiele...

a co moze byc innego? drzy delikatnie - ale drzy a nie bylo tego :-)

Opublikowano

A drży podczas jazdy czy na postoju?

Ja wymieniłem poduszki i fakt, że autko teraz pracuje nieco ładniej jednak delikatne drgania nie ustały więc wiem już, że to nie koniecznie poduszki.

Pozdrawiam

Opublikowano
w czasi ejazdy jest ok, drzy tylko na postoju, czasami mocniej nawet po skrecie albo po wjechaniu na kraweznik wiec stad moje podejrzenia o poduszki :)
Opublikowano
Sprawdź czy nie cieknie Ci spod kolektora, to typowa sprawa, każdy to ma.

ale to ma cos wspolnego z drzeniem?

Opublikowano

zadałeś dwa pytania, o wyciek i drugie o drgania. Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z drżeniem.

Cieknie spod kolektora i zawiewa właśnie na połączenie silnika ze skrzynią.

Opublikowano
zadałeś dwa pytania, o wyciek i drugie o drgania. Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z drżeniem.

Cieknie spod kolektora i zawiewa właśnie na połączenie silnika ze skrzynią.

aaa ok :D dzieki za info bo sie zakrecilem - teraz rozumiem

a kolektor ssacy czy wydechowy? rozumiem ze wyiana jakies tam uszczelki i temat z glowy tak? :)

aczkowliek teraz tak sobie przypominam ze jak tam zagladalem od dolu to jest taki maly otwor na laczeniu skrzyni z silnikiem i widac w nim ze scianka silnika tam jest od oleju - to go zawiewa gdzies od gory i splywa po sciance laczenia tak? czy zawiewa dolem gdzies kolo miarki?

cytuje mojego mechanika:

"w okenku przy kole zamachowym jest spocone i przy miarce-tym czujniku na misce a gora silnika przy kolektorach wygladala dobrze"