Skocz do zawartości

M57 Odma.Któy to element? Pilne!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W ASO odma to nr 15 + nr 11 i kupujesz zawsze cały zestaw, oddzielnie nie sprzedają. Sam filtr nr 15 możesz kupić w InterCars, koszt ok. 100 zł.
Opublikowano
cala odma to koszt 185zl wiec lepiej moim zdaniem wymienic cala odme!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Kupiłem nr 11,12,13 i 15 i zapłaciłem w ASO BMW w Danii po przeliczeniu na PLN 486zł.

Sam filtr koszuje 168 zł , uszczelki po 50 zł no i odma 218 zł. Każdy element można kupić osobno. Nie trzeba kupować wszystkiego razem.

No to widzę, że ładnie mnie skroili. :mad2:

Ile kosztuje w Polsce w ASO cały komplet? Odma+2-wie uszczelki+filtr? 185 zł? Jeśli tak to nie wiem skąd oni biorą te ceny tu w DK.

Opublikowano

Kupiłem nr 11,12,13 i 15 i zapłaciłem w ASO BMW w Danii po przeliczeniu na PLN 486zł.

Sam filtr koszuje 168 zł , uszczelki po 50 zł no i odma 218 zł. Każdy element można kupić osobno. Nie trzeba kupować wszystkiego razem.

No to widzę, że ładnie mnie skroili. :mad2:

Ile kosztuje w Polsce w ASO cały komplet? Odma+2-wie uszczelki+filtr? 185 zł? Jeśli tak to nie wiem skąd oni biorą te ceny tu w DK.

Mieszkasz w Danii i nie wiesz, że to jeden z najdroższych krajów w EU?

Opublikowano
Mieszkasz w Danii i nie wiesz, że to jeden z najdroższych krajów w EU?

Znajomy wymienił w DK w ASO Toyoty chłodnicę i zapłacił taniej niż mu policzyli w PL. Tu naprawa kosztowała go ok 1200 zł a w PL krzykneli mu 1800 zł. Po tym przykładzie wnioskowałem, że zapłacę może trochę więcej ale nie ponad 2-wa razy więcej.

Faktem jest że Dania jest droga ale części sprowadzają ze Szwecji a podatek to 25%. W PL Vat to 22%. Nie wielka różnica na takiej kwocie. Dealer słono sobie liczy za usługę i dlatego tak drogo wyszło. Skoro w PL te części kosztują 180 zł to w Dk według mnie powinny kosztować max 360zł.

Opublikowano

Ceny elementów w ASO (zaokrąglone grosze do pełnych złotówek):

nr11 - 185 pln

nr 12 - 32 pln

nr 13 - 32 pln

nr 15 - 98pln

RAZEM: 347 pln

Pzdr.

P.S. Na przyszłość - kalkulator cen w polskich ASO (dość dokładnie podaje choć nie wszystkie części są). Po wpisaniu na dole 11 cyfr numeru części - np z RealOEM - podaje kwotę w PLN.

http://www.mototec.pl/etk.php

Opublikowano
Ja za cały zestaw odmy (11+12+13+15) płaciłem w ASO 185 zł. Oni to mają w zestawie, który na realoem jest rozbity na wszystkie składowe. To ma całkiem inny nr OE, ale niestety pudełko wywaliłem już dawno. W pudełku były 2 zapakowane (zafoliowane) oddzielnie elementy: odma z uszczelkami i filterek.
Opublikowano

To może faktycznie w zestawie mają to taniej niż kupując oddzielnie.

Pzdr.

Opublikowano

Mi powiedzieli, że każdą część oddzielnie muszę kupić. Może chcieli więcej zarobić i dlatego nie zaoferowali mi zestawu. Trudno się mówi i się płaci. Następnym razem będę bardziej dociekliwy i sprawdzę u konkurencji.

180 zł za zestaw brzmi dużo lepiej niż 486 zł. Dziękuję wszystkim za informacje

Pozdrawiam.

Ja za cały zestaw odmy (11+12+13+15) płaciłem w ASO 185 zł. Oni to mają w zestawie, który na realoem jest rozbity na wszystkie składowe. To ma całkiem inny nr OE, ale niestety pudełko wywaliłem już dawno. W pudełku były 2 zapakowane (zafoliowane) oddzielnie elementy: odma z uszczelkami i filterek.

Ale zonk! Odebrałem dzisiaj zamówione części no i okazało się, że razem z nr 11 w komplecie jest 12+13+15, czyli tak jak w twoim przypadku. Na moje nieszczęście nie mogę tego zwrócić bo było to kupione na zamówienie. Niekompetentny pracownik mi się trafił i kosztuje mnie ok 200 zł więcej.

Zamawiając nr 11,12,13 i 15 mam teraz na stanie:

-11(odma+filtr+dwie uszczelki)

-12+13(dwie uszczelki)

-15 (filtr+dwie uszczelki)

Będzie na następną wymianę.