Skocz do zawartości

Airbag Problem, polećcie diagnostyka. Szczecin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W styczniu odwiedze kraj, a mianowicie Szczecin. Zakupilem moje BMW 523 97 2 miesiace temu i wszystko jest ok. Auto nie bylo nigdy bite jednak pali sie kontrolka Airbag. Wlasciciel mowil ze byl w serwisie i mowili mu ze wszystko jest ok i zeby sie nie przejmowal. Jak na szweda przystalo tak zrobil. Mnie jednak troche to niepokoi i przy wizycie w PL mam zamiar to sprawdzic. Ktory serwis byscie polecali, chodzi mi o podpiecie pod kompa ew. szybka naprawe jesli bedzie mozliwa. Wiadomo chodzi o solidne miejsce i ludzi, zeby nie wciskali mi kitu i skasowali za frajer.

Chce tez przeszlifowac i wypolerowac moje mega zabrudzone lampy bo prawie nic nie widac. Chcial bym zrobic to bez demontazu czyli "na samochodzie" wiem ze jest to wykonalne wiec tez jak byscie znali jakiegos lakiernika, mechanika co ma w tym doswiadczenie to dajcie namiar.

Problem w tym ze w kraju bede raczej krotko tydzien moze dluzej wiec nie moge sobie za bardzo pozwolic na kilka podejsc dlatego potrzebuje namiary na profesjonalistow. Podajcie tez mniej wiecej ceny za takie uslugi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oplaca sie kupic zlacze diagnostyczne do kompa i samemu pousuwac bledy, wiele mozesz sie dowiedziec o aucie, jesli chcesz sie w to angazowac.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Na mechanice i elektryce sie nie znam. Znalazlem jedno takie zlacze za 40 na allegro ale nie wiem co mial bym z tym zrobic. Ciakwea sprawa ale na przyszlosc.

Wracajac do tematu...

Opublikowano
hej,juz na wstepie szwed (moze niebyl to szwed)oklamal cie,w zadnym service tak by niepowiedzieli,tylko usuneli blad,moze bylo bite a moze nie,raczej tak i mozna to by bylo sprawdzic jesli szkoda byla zglaszana,no ale samochod moze niebyc w szwecji sprzedany tylko z importu,a i niezawsze musial ktos zglaszac jak na przyklad niemial,pelnego ubezpieczenia,jesli wylaczysz blad airbagu,a nieusuniesz przyczyny po jakims czasie znowu sie zaswieci ,i mozesz zgasic znowu,dla zartu zajrzyj pod oslone poduszki z przodu,moze jej tam niema?niepiszesz czy ma przeglad ten samochod,bo z taka swiecaca dioda nieprzejdzie,jak chcesz wyslij mi na priv nr rej.auta,mieszkam tu dosc dlugo,i mam doswiadczenie w temacie samochodow i ich sprzedazy,sam zreszta mialem tak w poprzedniej,niby byl wylaczony(jest taka mozliwosc)bo ktos wozil dziecko w foteliku,czeste tu,ale.......niekoniecznie,jak wyslesz numrej,sprobuje sprawdzic,napewno w service nikt niemogl uspokajac ze to niewazne co najwyzej kosztowalo drogo samo podlaczenie pod komp w szwecji to koszt srednio600kr,choc mozna taniej ale to moga byc jakies arabskie czary ,odradzam,znam pewne zaklady na poludniu szwecji :D
Opublikowano

Hej.

Szwed to na 100% szwed z krwii i kosci :). Ja mu wierze. Przeglad ma oczywiscie. Full Service book,(i 100 innych papierkow) w renomowanym serwisie z jego miasta. Auto super zadbane i wyposażone i chodzi jak zegarek.

Dokladnie sprawdzilem i potwierdza sie ze nie bylo bite jak mnie zapewnial. Z kazda pierdolka jezdzil do serwisu. Sprowadzone w 2001 z Niemiec.

Nie zakladam oszustwa, ale przy okazji chce to w kraju sprawdzic. Mowil ze byl z ta kontrolka w serwisie powiedzieli mu ze wszytsko jest ok i jakos podbijali mu karte.

SMF 898

Jestem ze Sztokholmu wiec poludnie raczej odpada. :)

Opublikowano
jak mu podbijali ?gdzie w service?co mogli podbijac w service?ze ok?no przeciez niejest ok skoro sie swieci,nikt mu niemogl powiedziec ze ok bo z taka lampka nieprzejdzie przegladu w szwecji i nieda sie tego obejsc musial miec zgaszona a teraz zaswiecila sie ponownie bo tak sie robi,jezeli przyczyna niezostala usunieta,szwed ale klamczuch,wiesz wiele rzeczy jak np .przebieg jest niedosprawdzenia a ja znam tu mase aut niby sprawdzanych w servisach o ktorych wiem ze krecone ,zreszta tamat rzeka,zgasic ta kontrolke to nieproblem,ale zapali sie znowu po dluzszym okresie,w zaleznosci ile teraz bedziesz jezdzil na swiecacej,mialem identycznie,masz moze gg?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na mechanice i elektryce sie nie znam. Znalazlem jedno takie zlacze za 40 na allegro ale nie wiem co mial bym z tym zrobic. Ciakwea sprawa ale na przyszlosc.

Wracajac do tematu...

Jest kolega "nerwus" na forum, ktory sam robi takie zlacza, ktorymi mozna robic wszystko co jest dostepne. Takie z allegro moze byc wersja "obcieta".

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik