Skocz do zawartości

Silnik nie pali na pierwszym cylindrze? ktoś pomoże???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Posiadam bmw e36 z 1994r.silnik 1.8 m43. Około dwa miesiące temu pojawił się problem z pracą silnika na jednym tym samym cylindrze.Auto posiada gaz na którym jeździ bez problemów i pracuje na wszystkich cylindrach.Problem pojawia się tylko na benzynie na zimnym silniku jak i ,na rozgrzanym .Po uruchomieniu silnika nie ma reguły raz jest dobrze a raz nie. nie pali na pierwszym cylindrze,chodzi na trzech.Gdy silnik osiągnie temperaturę i automatycznie przełączy się na gaz pracuje już na czterech.Podczas jazdy już na rozgrzanym silniku po przełączeniu na benzynę bywa że jest dobrze ale nie zawsze. Wymieniłem już świece zapłonowe ,przewody ,listwę z wtryskiwaczami. Nic to nie pomogło ciągle to jeden i ten sam cylinder.Czy ktoś wie co można jeszcze sprawdzić??
Opublikowano

Napisał że wymienił listwę z wtryskiwaczami.

Ja bym jeszcze sprawdził czy dochodzą impulsy na świece i wtryskiwacz gdy chodzi na benzynie, a potem za nitką do kłębka. :)

Opublikowano
Impulsy na świece dochodzą bo na gazie jest dobrze.wydaje mi się ze to coś z komputerem.sam tego nie sprawdzę. bez elektryka się nie obędzie. w środę zaprowadzam samochód do fachowca mam nadzieje że pomoże. Dzięki za pomoc. jak go naprawi dam znać co było przyczyną.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. BMKa naprawiona :D

Miałem ją już na drugi dzień.Przyczyną był emulator gazu,który odłącza wtryski podczas jazdy na gazie,ale robił to na benzynie na jednym z garów. Koszt tej naprawy to 50zł czyli nie dużo moim zdaniem. Pozdrawiam