Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupic bagaznik dachowy i musze dobrać relingi

jaka musi być charakterystyka ? czy moze ktoś podać mi linka gdzie kupic relingi do BMW e90

czy one maja swoje wymiary itp

czy ktos z was kupował relingi przez internet ?

szukałem w necie i nic nie ma ( ZNACZY SĄ ALE SKĄD JA MAM WIEDZIEĆ CZY BEDA PASOWAC )

NIE ZNALAZŁEM CZEGOS TAKEIGO JAK < RELINGI DO BME E90 >

DZIEKI I POZDRAWIAM

ZIMA IDZIE A DESKI NIE MAM GDZIE SCHOWAĆ

HAKA NIE MAM !! :mad2:

Opublikowano
zadzwon albo podjedz do jakiegos odzialu interpack'a (www.interpack.com.pl) i oni ci bez problemu dobiora. Ja u nich kupowalem do siebie, do kazdego modelu maja conajmniej od 3 do 5 roznych modeli, ceny od ok 120zl do 600zl. zalezy od tego czy to stal czy aluminium, jakie zamki itd. Mi polecili belki firmy Automaxi za 300zł i takie kupielem. w zaleznosci od modelu sa rozne szerokosci belek - oni wszsytko dobiora takze polecam ta firme zarowno przez internet jak i oko w oko :)

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

aha sorry, nie doczytalem, ze potrzebujesz relingi, ups , napisalem o belkach no ale coz - moze sie przyda :)

pozdrawiam

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano
relingii do serii 3 limuzyny? Raczej potrzebne są poprzeczne belki w celu montażu bagażnika dachowego.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
www.thule.com , wybierasz opcje: dobierz bagaznik do auta i za kilka sekund masz wszystko podane, pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Polecam Thule, u mnie wygląda to tak:

http://img199.imageshack.us/img199/7781/20090114n.jpg

Sorry za jakość zdjęcia, ale fota robiona telefonem.

Pzdr.

Opublikowano

eXiDe pełen profesjonalizm własnie czegos takie szukam dzięki

tylko sniegu nie ma :cry:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

To jescze raz ja gdyż dzis albo jutro bede zamawiał cały sprzet Thula i mam kilka pytań do kolegi eXiDe mianowicie

dopasowując na stronie thula bagaznik bazowy montowany na dachu pojawia sie Thule Rapid System który potrzebuje czyli te elementy

Stopy ok 375 zł

Belki prostokątne/aero ok 155 zł

Zestaw dopasowujący (kit) ok 139 zł

kluczyk brak ?

..I teraz pojawia sie pytanie ,patrzac na twoje zdjecie którym sie oczywiescie sugeruje :wink: to jest tylko system ( szkielt) i do tego

musze dokupic te zaciski trzymajace deske XTENDER ?? tak mi sie wydaje

czy ten zacisk kupuje sie konkretnie do tego systemu co mi doposaowali na stronie ?

Czy ten zacisk trzyma dwie deski?

Ile ciebie kosztowalo cały system ?

Czy montowales sam ?

Trochce duzo pytań ale jakos mnie to wszytsko przerasta :duh:

Idzie zima

Pozdro

Opublikowano

Bagażnik bazowy miałem już wcześniej w E46 po zakupie E90 musiałem tylko dokupić stopy mocujące tak, żeby belki można było zamocować na dachu E90.

Czyli wg thule.com:

Stopy THULE751

Belki aero THULE860

Zestaw dop. THULE3028

+ zamki (ja akurat mam wszędzie wkładkę taką samą, bo sobie zmieniłem na jednakowe bo wkurzało mnie kilka kluczyków.. a tak otwieram jednym wszystko i jest spokój ;))

Nie musisz kupować Xtendera ;) możesz kupić inny uchwyt Thule lub innej firmy.

Xtender (http://www2.thule.com/Thule/ProductDetailPage____26144.aspx) spokojnie trzyma 2 deski z tym, że obie są zlepione 'ślizgiem' a obok jest miejsce na narcioszki ;).

Co do ceny wszystkiego już nie pamiętam, musiałbym faktury odszukać, ale to raczej będzie bardzo trudne, bagażnik kupowałem jakieś 2-3 lata temu. Nie pamiętam już :(

Tak, montowałem sam. Nie ma z tym żadnego problemu, instrukcje Thule są bardzo dobrze rozrysowane, a pozatym samo składanie jest bardzo intuicyjne także nie powinieneś mieć żadnego problemu.

Pzdr.

Opublikowano
Witam. Orientujecie się może Panowie czy istnieje opcja dokupienia relingów do wersji kombi? jeżeli tak to czy wiąże się to z jakimiś przeróbkami? ile może to kosztować? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

http://allegro.pl/item845140451_relingi_dachowe_bmw_e91_e_91_z_listwami_bmw_3.html

Ale z czym to się je nie mam pojęcia, mam sedana.

No właśnie. To, że istnieją i czasem są w sprzedaży na allegro to ja wiem. Kwestia teraz jak to jest z nimi do kombiaka, które wyszło bez nich. Pisałem kilka dni temu do tego typa i w sumie daje mu wiare w jego zapewnienia, że bankowo pasuje, ale dalej nie wiele o tym wiem i nie wiele mnie oświecił. Napisał tak: "witam- relingi zakłada sie bez problemu do auta bez rylingow -ale musza byc razem z listwami do relingow ( sprzedaje w komplecie) i niema problemu gdyz miejsca na rylingi maja wszystkie dachy takie same.pozd" dalej jestem zielony, które listwy? to coś co idzie w dachu po całej długości? No i cena 900 wydaje mi się chyba duża, a może się myle.

Opublikowano

Zadzwoń do ASO i spytaj jak to jest i ile kosztują u nich kpl. relingi. Nie wiem jak to jest w kombi, ale wydaje mi się, że 'dziury' w dachu masz przykryte zaślepkami, które odchyla się na bok?

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy ktoś z tu obecnych korzysta z bagażnika dachowego (mocowania, belki) sygnowanego przez BMW? Warto?

Wiem, że THULE to klasa i co do THULE nie mam żadnych wątpliwości, że będzie to dobry strzał, ale jeżeli mam wybór, to chętnie pogrymaszę ;).