Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem świeżym użytkownikiem bmw e39 2.8 (benzyna + gaz) i mam problem tej natury:

w momencie kiedy autko jest zimne zapala bez problemu - natomiast kiedy jest rozgrzane

i temperatura dochodzi do połowy po zgaszeniu i odczekaniu chwilkę mam problem

z uruchomieniem i na benzynie i na gazie (rozrusznik kręci dobrze).

w momencie kiedy odpali po dłuższym kręceniu rozrusznikiem

silnik pracuje nierównomiernie i wkręca się tylko do 3000 obr.

w związku z tym zwracam się do WAS szanowni forumowicze o pomoc!!

pozdrawiam!!

Opublikowano
zrob test, odpal i posmigaj na benzynie nie wlaczajac gazu, zgas i zobacz wtedy czy tez ciezko bedzie odpalal. jesli bedzie ok to jedz do gazownika:)
Opublikowano

witam!

dzisiaj byłem u mechaniora i podpiąłautko pod komputer- co sie okazało, że mam do wymiany czujnik wałka rozrządu i czujnik wału korbowego- na wymianę mam podjechać w przyszłym tygodniu- zobaczymy czy pomoże.

nerka!

Opublikowano
kr€tkie sprostowanie jak byś miał uszkodzony czujnik wału korbowego to byś miał brak obrotów na obrotomierzu ,co do czujnika wałka to może być przyczyna złego rozruchu,takie jest moje zdanie bo przerabiałem ten temat pozdrawiam.
Opublikowano

Witam ponownie!

owszem kolego Kataryna w momencie kiedy czujnik jest całkowicie uszkodzony to wtedy objaw może być między innymi taki jak mówisz - ale u mnie czujnik ten nie był w 100% uszkodzony tylko miał jakieś przerwania co powodowało błędne wskazania do komputera a co za tym idzie myliło to zapłon i ten czujnik od wałka rozrządu - tak mi przynajmniej tłumaczył mechanik-najważniejsze jest że FURA ŚMIGA JUŻ JAK TA LALA :) i to jest najważniejsze!! pozdrawiam kolegów FORUMOWICZÓW!!

i dzięki za wskazówki!!:)