Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W celu dokonania drobnej naprawy czeka mnie demontaz podsufitki w E91. Bede to robil poraz pierwszy i dlatego prosze o rady jak najlepiej to zrobic, gdzie sa mocowania i jak jest przykrecona czy przyklejona. Niechcialbym nic uszkodzic i zamontowac ja potem bez najmniejszych sladow demontazu. Moze ktos ma doswiadczenia lub jakis schemacik?

Pozdrawiam.

Opublikowano
czy musisz ją zdemontować , jaki masz problem , może wgniecenie w dachu ?

Tak wgniecenie na dachu. Demontaz do naprawy PDR.

Opublikowano
Znam ta firme i kilka innych ktore sie tym zajmuja. Mam tez kolege ktory sie tym zajmuje i po wielu konsultacjach dla osiagniecia idealnego efektu niezbedny jest demontaz podsufitki. Jak mam dac komus kto zrobi to niechlujnie i bede musial ogladac kazdego dnia efekty jego pracy wole zrobic to sam. Poniewaz jeszcze tego nie robilem w BMW szukam porad by uniknac bledow.
Opublikowano

kolego kupe roboty i prawie bankowo podsufitka do prania:(

musisz zdjąc - żeby nic nie było widać i nic nie pozaginać

1. maskownice wszystkich słupków - przód wyciągasz zawlechki od poduszek tam jest sruba, dodatkowo na jednej spince/zatrzaskowej i jakby nasunięte na deske

2. słupki środkowe - bez zdjęcia dolnej części góry nie zdejmiesz - dół trzyma się na 2 spinkach zatrzaskowych na na dole i jest wsuniety w górną czesć, jeśli dobrze pamiętam nie zdejmiesz go bez zdejmowania listewek na progach tych czarnych na 4 zatrzaskach. górna część osłony słupka jest na 2 spinkach i podtrzymuje ona podsufitkę

3. tylne słupki jak dobrze pametam są jak przednie - jest zawleczka z napisem airbak i pod nią sruba + zatrzask

4. musisz odkręcić wszystkie uchwyty/ rączki oraz przysłonki od słońca

wszystko jest na torksy

największym problemem może być jej wyciągnięcie z auta - przez bagażnik nie bardzo chce wyjść (przednia jej częsc jest szersza niż tylna)- najlepiej wyciągac ją i wkładać kiedy nie ma przedniej szyby ale rozumiem że szyby nie będziesz wycinał

spróbuj więc powyciągac zagłówki oraz porozkładać siedzenia może poskosie jakoś wyjdzie przez bagażnik

ogólnie kupa roboty i trzeba naprawdę uważać

Opublikowano

Wielkie dzieki!

Widze,ze naprawde jest troch z tym roboty. Pewnie dlatego koles sam mi zaproponowal zebym to ja zrobil. Nie musze jej wyciagac z auta. Wystarczy,ze ja opuszcze.Zobaczymy jak pojdzie. Mam nadzieje,ze nic nie pourywam :cry2:

• 4 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam odświeżam temat będę demontował relingi i z tego co pytałem to musze zdemontować podsufitkę ?