Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam na imie Marek. Moj kolega kupil ostatnio e30 z 86r 2.0, 6 garow. Probowalem cos znalezc na forum ale bez powodzenia. Albo nic nie ma albo zle szukalem. Jezeli macie chwile i ochote to przytajcie o co chodzi. Tak jak mowilem kumpel kupil bmw przyjechal do mnie i powiedzial ze nie ma mocy. Przejechalem sie i rzeczywiscie. Slabo przyspiesza dopiero powyzej okolo 4 tys obrotow cos tam czuc ale slabo. Druga dziwna sprawa autko na wolnych obrotach pracuje ladnie, odkrece korek wlew oleju i nic nie dmucha ale.......obroty zaczynaja wariowac w gore w dol i tak na okraglo.zaloze korek spowrotem i obroty ladnie stabilizuja sie. Chcialem sie was spytac czy moze macie jakies proozycje co to moglo by byc zanim zaczne cos w niej grzebac. Nigdy nie mialem stycznosci z jaka kolwiek beemka wiec wolalem najpierw tu zajzec. Dzieki i pozdrowionka
Opublikowano

Po odkreceniu korka to dobra reakcja, napisalbys jeszcze co to za silnik.

Powodow moze byc sporo, np. dziurawe gumowe weze dolotowe przy kolektorze, swiete, filtry, filtr paliwa itd...

Za malo szczegolow napisales o silniku...i np.gazie.

Opublikowano
Faktycznie najlepiej zacząć od przewodów gumowych ( uszkodzenia i pęknięcia ) dodatkowo proponuje podmienić przepływomierz a następnie zobaczyć lub też podmienić sondę lambda. Te wszystkie operacje dopiero po sprawdzeniu świec zapłonowych oraz przewodów wysokiego napięcia. Powodzenia.